Κατάφερε να βγει από την εντατική η 36χρονη έγκυος που είχε διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού

by Τόνια Τζαφέρη
Κατάφερε να βγει από την εντατική η 36χρονη έγκυος που είχε διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού

Αρνητικά και τα δυο τελευταία τεστ κορονοϊού

Κατάφερε να βγει νικήτρια και να δώσει ξανά ελπίδα στους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έζησαν έναν εφιάλτη.

Η 36χρονη έγκυος με κορονοϊό είχε αποσωληνωθεί το περασμένο Σάββατο και βρίσκεται στην 27η εβδομάδα κύησης

Μετά από είκοσι μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, όπου έδωσε, μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τη μάχη κατά των επιπλοκών του κορονοϊού, η 36χρονη έγκυος, που το περασμένο Σάββατο είχε αποσωληνωθεί και αφυπνιστεί, βγήκε νικήτρια.

Κατάφερε να βγει από την εντατική η 36χρονη έγκυος που είχε διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού

Οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και, καθώς ήταν αρνητικά και τα δύο μοριακά τεστ κορονοϊού που της έγιναν, μεταφέρθηκε σήμερα στην Β’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου Κώστας Χαχλιούτης, η κατάσταση της υγείας της 36χρονης γυναίκας είναι πολύ καλή, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον ενώ στο πλευρό της είναι ο σύζυγός της και άλλα συγγενικά της πρόσωπα. Υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση είναι οι ζωτικές λειτουργίες του εμβρύου που κυοφορεί.

Ήταν ανεμβολίαστη και οι επιπλοκές του ιού την οδήγησαν στην κρίσιμη κατάσταση

Η γυναίκα, που είναι στην 27η εβδομάδα κύησης, παραμένει υπό φαρμακευτική αγωγή, ενώ θα υποβληθεί σε κινησιοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κινητικές δυσκολίες που παρουσιάζει.

Υπενθυμίζεται ότι προσβλήθηκε από τον κορονοϊό ενώ ήταν ανεμβολίαστη. Εισήχθη στο Βενιζέλειο πριν από 24 ημέρες και τέσσερις μέρες μετά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ, όπου παρέμεινε ως το προηγούμενο Σάββατο διασωληνωμένη και σε καταστολή, με διακυμάνσεις στην πορεία της υγείας της.

Προτεινόμενα