Καταλονία: Ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις από και προς Ελλάδα – Δείτε αναλυτικά

Καταλονία: Ακυρώθηκε η notam για την αναστολή πτήσεων μεταξύ Καταλονίας και Ελλάδας

Καταλονία: Ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Καταλονίας.

Σύμφωνα με τη νέα αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε χθες Τετάρτη. Αίρεται η αναστολή της απαγόρευσης των πτήσεων μεταξύ των δύο περιοχών. Πρόκειται για την αεροπορική οδηγία που ισχύει έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στις 6:00 το πρωί.

Η νέα notam ισχύει ήδη από χθες Τετάρτη και ώρα 18:18.

Καταλονία: Επιτρέπονται και πάλι οι πτήσεις με την Ελλάδα

Πέρα από την άρση της αναστολής πτήσεων μεταξύ Ελλάδας-Καταλονίας, δείτε τους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι 22 Φεβρουαρίου

Αρχικά, παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες για τις πτήσεις εσωτερικού έως τις 15 Φεβρουαρίου και για τις πτήσεις εξωτερικού έως τις 22 Φεβρουαρίου στις 6:00.

Για τις πτήσεις εσωτερικού, επιτρέπονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια, δηλαδή για επαγγελματικούς λόγους, λόγους υγείας, επανένωση οικογενειών και επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Όσο για τις πτήσεις εξωτερικού, απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός της Σένγκεν και της ΕΕ. Εξαιρούνται ωστόσο, πολίτες 10 χωρών: Ισραήλ, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ταϊλάνδη. Καθώς και Νότια Κορέα, Ρουάντα, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταυτόχρονα, για όλες τις πτήσεις από εξωτερικό, υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών.

Για ταξιδιώτες από Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών και PCR τεστ όταν ολοκληρωθεί η καραντίνα.

Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αναστολή των πτήσεων. Ενώ για τη Ρωσία, υπάρχει ανώτατο όριο ταξιδιωτών 500 επιβάτες την εβδομάδα στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Καταλονία: Επιτρέπονται και πάλι οι πτήσεις με την Ελλάδα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα