Καταγγελία για πρόστιμο: Η αστυνομία βεβαίωσε πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη – Είχε στείλει κανονικά sms για μετακίνηση

Καταγγελία για πρόστιμο: Η αστυνομία θεώρηση άσκοπη τη μετακίνηση του εθελοντή αιμοδότη

Καταγγελία για πρόστιμο: Μία σοβαρή καταγγελία έγινε χθες από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας άνδρας είχε στείλει SMS στο 13033 για μετακίνηση στο νοσοκομείο. Ο άνδρας είναι τακτικός εθελοντής αιμοδότης και είχε πάει να προσφέρει αίμα. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι του με το τρόλεϊ από το νοσοκομείο, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα για να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Τότε ζήτησαν και από τον άνδρα να τους δείξει το μήνυμα που έστειλε για μετακίνηση. Ο άνδρας έδειξε το μήνυμα, καθώς και το σημάδι στο χέρι του, ενώ παρακάλεσε τους αστυνομικούς να καλέσουν το νοσοκομείο για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν του έδωσαν σημασία και του βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ. Η εν λόγω καταγγελία πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, κ. Παναγιώτη Παπανικολάου στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει «Έτσι, με αυτά και με αυτά, θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες, σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα». Ύστερα από ενημέρωση που έλαβαν για το πρόστιμο, οι ιατροί της αιμοδοσίας, επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αστυνομικό Διοικητή. Ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να αναιρέσει το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Καταγγελία για πρόστιμο: Βεβαίωσαν 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση και το περιεχόμενο της καταγγελίας σχετικά με το άδικο πρόστιμο στον εθελοντή αιμοδότη

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει «Ο άνθρωπός μας εξήγησε ευγενικά πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως. Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα