Κατερίνη: Η πόλη δημιουργεί το πρώτο ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας

Κατερίνη: Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες

Κατερίνη: Στην πόλη της Κατερίνης δημιουργείται για πρώτη φορά ένα ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό. Πρόκειται για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου το οποίο όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα είναι εδραιωμένο στον Καπνικό Σταθμό. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, το χωριό δεν θα είναι επισκέψιμο, αλλά θα έχει ψηφιακή μορφή.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του Νομού Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης. Σύμφωνα με αυτή, θα στηθεί κανονικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό και θα πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες με live streaming. Ακόμα και ο Άγιος Βασίλης θα συνομιλεί μέσω tablet με μικρά παιδιά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσολακίδης, μέλος της εθελοντικής ομάδας «Ο Άι Βασίλης θα διαβάζει καθημερινά ένα παραμύθι από την αυλή, καθισμένος δίπλα στη φωτιά. Στην Παραμυθούπολη, η Λήδα με την Αθηνά, οι οποίες είναι αδερφές, θα παίζουν μία θεατρική παράσταση. Στο Αράνι η οικογένεια του Γιώργου και της Βάσως θα παίξουν κουκλοθέατρο, επίσης πατέρας και κόρη θα ανεβάσουν μια παράσταση, ενώ κάθε βράδυ στις 7 θα σηκώνονται από την αυλή 10 πανέμορφα αερόστατα για να φωτίσουν τον ουρανό και να τα χαρούν όλα τα παιδιά της πόλης από το μπαλκόνι του σπιτιού τους».

Κατερίνη: Θα λειτουργήσει το πρώτο ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό

Δείτε αναλυτικά πώς θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του πρώτου ψηφιακού χριστουγεννιάτικου χωριού στην πόλη της Κατερίνης

Οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming. Στόχος είναι να υπέρχει ένα καθημερινό πρόγραμμα 90 λεπτών με νέο κάθε φορά περιεχόμενο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι και να περνούν ευχάριστα.

Φέτος είναι η εκατοστή χρονιά που λειτουργεί ο καπνικός σταθμός και ηλικιωμένοι 80 και 90 ετών θα αφηγηθούν προσωπικές τους ιστορίες για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι μικρότεροι.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν