Κατερίνη: Σοκ με καταστήματα που άνοιξαν στην πόλη και έβαζαν κόσμο κρυφά από την πίσω πόρτα

Κατερίνη: Το άνοιγμα των δύο καταστημάτων έγινε την ώρα που η υπόλοιπη χώρα είναι σε lockdown

Κατερίνη: Σοκαρισμένη είναι τόσο η τοπική κοινωνία στην πόλη της Κατερίνης όσο και η υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, γνωστό κατάστημα παιχνιδιών και εποχικών ειδών είχε ανοίξει κανονικότατα. Και έβαζε τους πελάτες από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, η οδηγία των υπαλλήλων ήταν η εξής: «Θα μου λέτε εσείς τι ακριβώς θέλετε και θα τα βάζω εγώ στο καλάθι, επειδή είναι παράνομο. Μόνο στο e-shop γίνεται. Εάν γίνει έλεγχος από την αστυνομία θα πείτε ότι δεν είναι δικά σας τα πράγματα και ότι απλά ρίχνετε μια ματιά».

Μπορεί εκ πρώτης όψεως οι πόρτες του καταστήματος να ήταν κλειστές, ωστόσο οι πελάτες έμπαιναν κανονικά από την πίσω πόρτα. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές φωτογραφίες του thesstoday.gr, διακρίνονται τα εξής. Στο πίσω μέρος, τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού που μπαίνει στο μαγαζί για να ψωνίσει. Στην είσοδο κοντά στα ταμεία βρίσκονται κάποια ψιλικά είδη, σοκολάτες, πατατάκια και ζαχαρωτά, τα οποία το κοινό μπορεί να αγοράσει χωρίς πρόβλημα αφού είναι τρόφιμα, άρα είδη πρώτης ανάγκης, όπως ενημερώνουν οι εργαζόμενοι στο ίδιο μέσο.

Στο βάθος βρίσκονται όλα τα χριστουγεννιάτικα, τα προϊόντα δηλαδή που συγκεντρώνουν περισσότερο κόσμο. Γονείς με τα παιδιά τους και άτομα μεγάλης ηλικίας δείχνουν τι θέλουν από το ράφι και οι υπάλληλοι τα βάζουν στα καλάθια. Όταν τελειώσουν τα ψώνια, οι πελάτες δίνουν τα στοιχεία τους. Και αργότερα μέσα στην ημέρα ή την επομένη αν υπάρχει πολλή δουλειά τα πράγματα φτάνουν στην πόρτα τους.

Οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν με αντικαταβολή ή με κάρτα. Μάλιστα, τα ψώνια θα πρέπει να είναι αξίας 30 ευρώ και πάνω.

Το κατάστημα δέχεται αρκετό κόσμο, το ασανσέρ λειτουργεί κανονικά με όσα άτομα χωράει,. Πολλοί φορούν τη μάσκα τους κάτω από τη μύτη, απολύμανση δεν φαίνεται να γίνετα. Και η κατάσταση θυμίζει εποχές πριν από το lockdown και την πανδημία του κορονοϊού που βρίσκεται σε έξαρση.

Κατερίνη: Σοκ με καταστήματα που άνοιξαν στην πόλη και έβαζαν κόσμο κρυφά από την πίσω πόρτα

Κατερίνη: Δύο καταστήματα λειτουργούσαν παράνομα στην πόλη

Κατερίνη: Δύο καταστήματα λειτουργούσαν παράνομα στην πόλη

Κατερίνη: Δύο καταστήματα λειτουργούσαν παράνομα στην πόλη

Ακόμα λειτουργούσε και ένα άλλο κατάστημα κοντά στην αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης

Το προηγούμενο κατάστημα δεν ήταν το μόνο που λειτουργούσε παράνομα. Λειτουργούσε ένα ακόμα, και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από την αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης. Πρόκειται για κατάστημα ειδών σπιτιού λίγο έξω από την πόλη.

Το κατάστημα πουλάει είδη σπιτιού, προϊόντα για το μπάνιο, λάμπες, έπιπλα, είδη ελαιοχρωματισμού, είδη για την κουζίνα, ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμό για τον κήπο κλπ.

Στην είσοδο ο υπάλληλος ρωτάει τι ακριβώς θέλει ο καθένας και ενημερώνει ότι αν γίνει έλεγχος από την αστυνομία, θα πουν στους αστυνομικούς ότι ο πελάτης κόβει τιμολόγιο και όχι απλή απόδειξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, κι άλλα μεγάλα καταστήματα στην Κατερίνη λειτουργούν έτσι. Aφενός θέτοντας σε υγειονομικό κίνδυνο του πολίτες και αφετέρου δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που έχουν κλείσει, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Κατερίνη: Δύο καταστήματα λειτουργούσαν παράνομα στην πόλη

Κατερίνη: Δύο καταστήματα λειτουργούσαν παράνομα στην πόλη

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα