Καθαρά Δευτέρα: 350.000 λαγάνες θα ψήσουν τα αρτοποιεία στην Θεσσαλονίκη

Καθαρά Δευτέρα: Οι αρτοποιοί στην Θεσσαλονίκη είναι ήδη έτοιμοι για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας

Καθαρά Δευτέρα: Πανέτοιμοι είναι οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Πρόκειται να ψήσουν περισσότερες από 350.000 λαγάνες καθώς παρά το lockdown, οι πολίτες σίγουρα θα τηρήσουν το έθιμο της ημέρας. Εντωμεταξύ, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας μπορείτε να μετακινηθείτε εκτός νομού για ορισμένους λόγους.

Η ΠΕ Θεσσαλονίκης διαθέτει 730 συνολικά αρτοποιεία τα οποία θα ξεκινήσουν το ζύμωμα το βράδυ της Αποκριάς ώστε το πρωί οι λαγάνες να είναι φρεσκοψημένες. Κατά μέσο όρο, κάθε αρτοποιός παράγει 400 με 500 λαγάνες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Πολλοί θα είναι οι φούρνοι οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν μέχρι και τη μέθοδο του ντελίβερι για παραγγελίες κατ’ οίκον. Για τους υπόλοιπους που θα πάνε στα αρτοποιεία για τις λαγάνες «θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές» είπε η κα. Κουκουμέρια.

Καθαρά Δευτέρα: 350.000 λαγάνες στα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης

Ανησυχία δημιουργεί ο περιορισμός στην απόσταση των 2 χλμ. ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας

Η μοναδική ανησυχία των αρτοποιών είναι η χιλιομετρική απόσταση των 2 χλμ. από την οικία των πολιτών για αγορές. Υπάρχουν πολίτες που αγοράζουν λαγάνες από συγκεκριμένο αρτοποιείο κάθε χρονιά, και αυτό φέτος ίσως να μην είναι εφικτό.

Όπως είπε η κα. Κουκουμέρια «Το έθιμο της λαγάνας δεν σταματάει. Θα μπούμε στη Σαρακοστή ελπίζοντας ότι θα τελειώσει το βάσανο με το lockdown και την πανδημία. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ζήτηση παρά το ότι τα εστιατόρια θα είναι κλειστά και δεν θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις από τους δήμους».

Καθαρά Δευτέρα: 350.000 λαγάνες στα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα