Καθηγητής ΑΠΘ: «Χρήση μάσκας όρθιοι και καθιστοί σε όλη την εστίαση»

by i-diakopes.gr

Καθηγητής ΑΠΘ: «Να μην ανάψουμε φέτος τα τζάκια στα σπίτια των αστικών κέντρων»

Καθηγητής ΑΠΘ: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, σε συνέντευξή του στην ERT.gr. Έκανε περαιτέρω προβλέψεις για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Οι προβλέψεις του κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη έχουν έως τώρα αποδειχθεί έγκυρες, επομένως τον ακούμε πάντα με προσοχή. Αυτό που προτείνει φέτος στο γενικό πληθυσμό είναι να μην κάψει ξύλα στο τζάκι, καθώς το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού.

Καθηγητής ΑΠΘ: «Χρήση μάσκας όρθιοι και καθιστοί σε όλη την εστίαση»

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του καθηγητού του ΑΠΘ, κ.Σαρηγιάννη σχετικά με την πορεία του κορονοϊού

«Ο ιός δεν μεταδίδεται μόνο με σταγονίδια αλλά και με τη μορφή αεροζόλ, δηλαδή, πολύ λεπτών σωματιδίων τα οποία όταν έρθουν σε επαφή με λεπτά σωματίδια από την καύση γενικότερα, είτε ξυλείας, είτε αυτοκινήτων μπορούν να λειτουργήσουν σαν οχήματα μεταφοράς και αιώρησης του κορωνοιού» ανέφερε ο καθηγητής.

Ακόμα, τόνισε ότι «Εγώ θα πρότεινα για ένα χρονικό διάστημα να το εφαρμόσουμε παντού. Καλό θα ήταν να εφαρμοστεί σε περισσότερες περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αν εφαρμόσουμε επιπρόσθετα μέτρα ενεργού προστασίας και όχι απλώς ατομικής ευθύνης μπορούμε να κινηθούμε σε χαμηλές τιμές κρουσμάτων, θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι 400 κρούσματα την ημέρα».

Επιπρόσθετα είπε «Όρθιοι με μάσκα και καθιστοί με μάσκα». Τέλος κατέληξε «τα σταγονίδια σάλιου από την ομιλία μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για αρκετό χρονικό διάστημα. Αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, επομένως μόνο όταν κάποιος τρώει μπορεί να αφαιρεί την μάσκα του και εν συνεχεία να την φορά ξανά».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα