Κέντρο Αθήνας: Πώς φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος

Κέντρο Αθήνας: Οι πραγματικοί ήρως του Δήμου Αθηναίων μέσα από μία χριστουγεννιάτικη ιστορία

Κέντρο Αθήνας: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγωγήθηκε φέτος στην Αθήνα με διαφορετικό τρόπο από τις άλλες χρονιές. Αυτό έγινε καθώς είναι διαφορετικές και οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας τους τελευταίους 11 μήνες καθώς η πανδημία έχει αλλάξει άρδην της καθημερινότητά μας.

Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος είναι ένα φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων από το Καρπενήσι. Το δέντρο φωταγωγήθηκε σε συνδυασμό με μία ταινία μόλις μισού λεπτού. Πρόκειται για τη διήγηση μίας αθηναϊκής χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Η οποία είναι αφιερωμένη στους πραγματικούς ήρωες του Δήμου Αθηναίων, δηλαδή στους εργαζόμενους.

Ο πρωταγωνιστής είναι ο κ. Διονύσης Νικολάου, ο παλιότερος εργαζόμενςο στο Δήμο Αθηναίων. Είναι ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο επάγγελμα, βέρος Αθηναίος και η εορτή του είναι την ημέρα του πολιούχου της πόλης, όπως και του παππού του. Ποτέ δεν άλλαξε σπίιτ, καθώς μένει ανέκαθεν στα Σεπόλια με τη γυναίκα και το γιο του. Αμέσως μετά το σχολείο, έπιασε δουλειά στο Δήμο και μάθαινε δίπλα στους παλιούς. Δούλεψε σε όλα τα πόστα, από το δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές έως και στις παραγγελίες.

Σήμερα, ο ίδιος προτιμά να εργάζεται τα βράδια για να αφήνει στους νεότερους συναδέλφους του την κανονική πρωινή βάρδια. Αυτό που δεν άφησε ποτέ ωστόσο, είναι ο φωτισμός της πόλης στην περίοδο των Χριστουγέννων. Η οποία φτάνει στο αποκορύφωμά της με τη φωταγώγηση του δέντρου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε «Φέτος ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλει στους ανθρώπους του. Φέτος τα φώτα σ’ αυτούς που πραγματικά δίνουν φως στη ζωή μας. Καλά Χριστούγεννα».

Δείτε την αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία καθώς και το στολισμό της Πλατείας Συντάγματος στο κέντρο των Αθηνών

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο