Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Θολό το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

by Newsroom i-diakopes.gr
Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Θολό το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Οι ειδικοί είναι οι υπεύθυνοι για να δώσουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων όπως επεσήμανε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μια νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, το επίπεδο 3 των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης, η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων:
«Ο,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού»

Σύμφωνα με τη υπουργό παιδείας, μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων». Παρά τα σενάρια για διαδοχικό άνοιγμα με προτεραιότητα στα δημοτικά.

Τονίζεται, ότι με τη σχετική κυβερνητική απόφαση το κλείσιμο των σχολείων ισχύει μέχρι την 30ή Νοεμβρίου.

Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Θολό το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως οι εισηγήσεις των ειδικών θα καθορίσουν το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε εκτενώς και για το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης. Αναγνώρισε για την τηλεκπαίδευση πως «προφανώς υπήρξαν και τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα. Είναι ένα τεράστιο ψηφιακό έργο, που πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους»

Στη Ελλάδα, τόνισε στη συνέχεια, «διενεργείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν πλέον διορθωθεί και η τηλεκπαίδευση “τρέχει” κανονικά και καθολικά. Έχουμε κατά μέσο όρο πάνω από 38.000 με 39.000 παράλληλες συνεδρίες γυμνασίων και λυκείων και 55.000 νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλη τη χώρα».

Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως «συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κατάφεραν την καθολική εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είμαστε εδώ για να βελτιώνουμε συνολικά το πλαίσιο». Η ίδια κατέληξε, αναφορικά με τα σχόλια που δέχθηκε και την κριτική που ασκήθηκε. Δήλωσε πως το καλοκαίρι έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές. Όταν «μας παρέδωσαν, το πανελλαδικό σχολικό δίκτυο είχε δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης μόλις 500 χρηστών».

Προτεινόμενα