Κι όμως, υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που έχει ακόμη το τυλιχτό 2,50 ευρώ και είναι πεντανόστιμο

by Maria Giannoutsou
Κι όμως, υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που έχει ακόμη το τυλιχτό 2,50 ευρώ και είναι πεντανόστιμο

Το σουβλατζίδικο «Η Βόλβη» στην Ευρυπίδου αντέχει και σερβίρει ακόμη τυλιχτό στα 2,5 ευρώ και μάλιστα πεντανόστιμο.

Ο λόγος για το σουβλατζίδικο «Η Βόλβη». Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε πως το άρθρο δεν είναι χορηγούμενο και απλά μοιραζόμαστε μαζί σας μια γευστική εμπειρία που είχαμε πρόσφατα και μας άφησε ικανοποιημένους. Η Βόλβη άνοιξε μέσα την πανδημία, βρίσκεται στην Ευριπίδου, στην Κεντρική Δημοτική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος) και εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες ντόπιους και περαστικούς. Σερβίρει σουβλάκια χοιρινά και σουτζουκάκια στα κάρβουνα με εκλεκτά κρέατα και επιμένει στο παλιό, λιτό κι απέριττο παραδοσιακό σουβλάκι χωρίς πατάτες, σως και… μοντερνιές.

Ποντάρει στο γρήγορο, πλην όμως καλό, φαγητό και το καταφέρνει. Ο ιδιοκτήτης, ως κρεοπώλης, ξέρει να διαλέγει, να προετοιμάζει και να ψήνει σωστά κι αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά και μπουκιά. Είναι κατά της πατάτας γιατί όπως λέει ο ίδιος, «κλέβει» γεύση από τους πρωταγωνιστές του.

Κι όμως, υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που έχει ακόμη το τυλιχτό 2,50 ευρώ και είναι πεντανόστιμο

Έτσι, αν θέλετε να φάτε πιτόγυρο, δεν θα βρείτε γύρο αλλά ούτε και πατάτες σε αυτό το μικρό μαγαζάκι που ξέρει τι είναι και τι προσφέρει και το τηρεί κατά γράμμα – πράγμα σπάνιο. Μάλιστα οι ίδιοι έχουν ως μότο τους το #αςπεριμένουνοιπατάτες και μεταξύ μας, καλά κάνουν. Ωστόσο, όσο κι αν περιμένετε, πατάτες δεν θα βρείτε ούτε φυσικά μέσα στο τυλιχτό αλλά ούτε και σε μερίδα.

Τα σουβλάκια και τα σουτζουκάκια τους είναι μικρά, νόστιμα και ζουμερά και τα τρως σε χρόνο dt. Όσο για το τυλιχτό τους, το γεμίζουν είτε με χοιρινό, είτε με δύο χοιρινά (δίκανο), είτε με σουτζουκάκια σχάρας. Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα, κρεμμύδι με μαϊντανό, μια υπέροχη χειροποίητη σάλτσα πάπρικας, μουστάρδα και μπούκοβο. Είναι υπέρ αρκετά και όλα ένα κι ένα.