Κιάτο: Σοκ με δύο παιδιά που κατέληξαν στο νοσοκομείο από το ακατάλληλο νερό στο Διμηνιό

by i-diakopes.gr

Κιάτο: Το νερό είναι μαύρο, έχει πολλά άλατα και σκουλήκια – Τι καταγγέλουν οι κάτοικοι

Κιάτο: Σοκ έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Κιάτου με το ακατάλληλο νερό στην περιοχή του Διμηνιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ύστερα από επίσημο έλεγχο πιστοποιήθηκε η ακαταλληλότητα του νερού. Οι κάτοικοι αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για όλες τις οικιακές χρήσεις. Με το νερό της βρύσης, δε μπορούν καν να πλύνουν τα πιάτα.

Μάλιστα εξαιτίας του ακατάλληλου νερού, δύο παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο. Η θεία των παιδιών κατήγγειλε το γεγονός και δηλώνει εξοργισμένη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, επόπτρια Δημόσιας Υγείας ανέλυσε το πρόβλημα. Σύμφωνα με την κα. Ειρήνη Γαλάνη, «Δυστυχώς το νερό είναι χάλια. Στις οικίες που δεν έχουν εγκατάσταση φίλτρων, είναι το νερό όπως το βλέπετε στις εικόνες. Το κοριτσάκι νόσησε στην πρώτη καραντίνα λίγο μετά το Πάσχα, με εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από καμπυλοβακτήριο που βρίσκεται σε βρώμικα χέρια και μολυσμένο νερό. Το αδερφάκι της 3 ετών νόσησε πιο βαριά, με εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα. Και τα δύο παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν και να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο των Αθηνών».

Μετά τη δημοσίευση του θέματος, ο Δήμος καλεί τους κατοίκους του Κιάτου να μην πίνουν νερό από τη βρύση

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση από την πολιτεία. Ενώ ο Δήμος έμεινε σε μία ανακοίνωση στην οποία καλεί τους κατοίκους να μην καταναλώνουν νερό από τη βρύση. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα.

Κιάτο: Δύο παιδιά στο νοσοκομείο από το ακατάλληλο νερό της βρύσης

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα