Κιλκίς: Τραγικές οι συνθήκες στο νοσοκομείο της πόλης – Έχουν ξεμείνει ακόμα και από οξυγόνο

Κιλκίς: Τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα

Κιλκίς: Τραγικές καταστάσεις βιώνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων, κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη, το νοσοκομείο έχει ξεμείνει από οξυγόνο. Μάλιστα σήμερα το πρωί νοσηλεύονταν σε κανονικούς θαλάμους δύο διασωληνωμένοι και όχι σε κλίνες ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει επίσης ούτε λοιμωξιολόγο ούτε εντατικολόγο.

Χθες ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς. Μπορεί να μην είναι πολλά, ωστόσο η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική. Μάλιστα, περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και είναι σε καραντίνα. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός, καθώς το νοσοκομείο στερείται αυτό το πολύτιμο προσωπικό αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σε συνέντευξή του στο Real Fm 107,1 ανέφερε επίσης ότι εξαιτίας του μεγάλου αριθμού θετικών κρουσμάτων στο ίδιο το προσωπικό, επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο.

Οι ελλείψεις είναι σοβαρές, γι’ αυτό και το προσωπικό έχει κληθεί να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό με φειδώ. Δεν υπάρχει μάλιστα ούτε νιπτήρας ώστε να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους οι νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό. Ενώ, αντί να φορά το προσωπικά στα πόδια ποδονάρια, φορά σακούλες. Τέλος, αναφέρθηκε σε συνθήκες Ουγκάντας και είπε «Μας στέλνουν σαν τα πρόβατα στη σφαγή».

Κιλκίς: Σοβαρές ελλείψεις στο γενικό νοσοκομείο της πόλης

Ακούστε αναλυτικά τι ανέφερε ο γενικός γραματέας του σωματείου εργαζομένων για τις συνθήκες στο νοσοκομείο

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα