Κλάδος τουρισμού: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης που ψηφίστηκαν στη Βουλή

by i-diakopes.gr

Κλάδος τουρισμού: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου λόγω κορονοϊού

Κλάδος τουρισμού: Ψηφίστηκαν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής τα νέα κατεπείγοντα μέτρα για τον τουρισμό. Ο τουριστικός κλάδος έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από την πανδημία. Και οι οικονομικές ζημιές σε ξενοδοχειακά καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία, κρουαζιέρες κλπ. ήταν τεράστιες.

Με την ψήφιση των νέων μέτρων για τον τουρισμό, θα δοθεί μία ανάσα σε όσους συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

Αρχικά, η πρώτη διάταξη αφορά σε μέτρα στήριξης των χερσαίων επιβατικών μεταφορών. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε «στηρίζουμε για πρώτη φορά και τα τουριστικά λεωφορεία, δεδομένου ότι αποκλείσαμε τη δυνατότητα να γεμίζουν όλες οι θέσεις τους, εξαιτίας της πανδημίας. Έπρεπε να συμπληρωθεί αυτή η διάταξη και με τα τουριστικά τρένα, καθώς είναι και αυτά μέρος του τουριστικού μας προϊόντος».

Στη συνέχεια σχετικά με τη διάταξη για την παράταση και αποπληρωμή του προγράμματος Τουρισμός για όλους είπε «Για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενίσχυσε με 100 εκατομμύρια ευρώ τα προγράμματα του εσωτερικού τουρισμού. Όμως, ακόμα και τώρα, οι χειμερινοί προορισμοί δεν είναι δυνατό να είναι ανοιχτοί. Συνεπώς, επιβάλλεται να επεκτείνουμε τα προγράμματα αυτά και μέσα στο 2021. Το ίδιο ισχύει και για τα εταιρικά ‘voucher’. Δηλαδή, το πρόγραμμα των ιδιωτικών εταιρειών που μπορούν να δώσουν στους υπαλλήλους τους ‘voucher’ τουρισμού. Όπως δίνουν ‘voucher’ σίτισης και κίνησης».

Κλάδος τουρισμού: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό

Δείτε αναλυτικά τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου λόγω κορονοϊού

Σχετικά με τη διάταξη για την παράταση χορήγησης άδειας για τη λειτουργία των τουριστικών λιμανιών αναφέρθηκαν τα εξής «υπάρχει μια σειρά από τουριστικούς λιμένες ή καταφύγια, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τις περιβαλλοντικές μελέτες. Δίνουμε μόνο για ένα χρόνο παράταση για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα έρθει ένα νέο, ουσιαστικό πλαίσιο για τις μαρίνες της χώρας. Και θα δούμε και τις διαδικασίες επιτάχυνσης για να μην έχουμε την ανάγκη τέτοιων παρατάσεων».

Επιπρόσθετα, παρατείνεται για τρεις μήνες η δυνατότητα των μικρών καταλυμάτων να δηλώσουν στο Γ.Ε.ΜΗ το διακριτικό τίτλο στα ενοικιαζόμενα και επιπλωμένα δωμάτια. Τέλος, ψηφίστηκε και η τροπολογία σχετικά με το ασυμψήφιστο και ακατάσχετο του ποσού οποζημίωσης που δίνεται στα ξενοδοχεία τα οποία έμεινα ανοικτά τον Απρίλιο και το Μάϊο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα