Κλείδωσαν τα νέα μέτρα: Απαγόρευση ορθίων, επιστροφή της μουσικής και τέλος του ωραρίου στην εστίαση

Κλείδωσαν τα νέα μέτρα: Τι πρόκειται να συμβεί στον χώρο της εστίασης

Οι επιτροπές των ειδικών συνεδριάζουν σήμερα για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα ή θα γίνει άρση σε κάποια από τα υπάρχοντα μέτρα. Ωστόσο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είναι αρνητική στην γενική άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, από την προσεχή Δευτέρα «κλειδώνει» η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση ενώ παύει το ωράριο σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Παραμένει η απαγόρευση για ορθίους στη διασκέδαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μουσική επιστρέφει δειλά – δειλά στην εστίαση καθώς σήμερα θα ανακοινωθεί η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, μπαίνει τέλος και στο ωράριο στην εστίαση, στην οποία μέχρι και σήμερα μπαίνει «λουκέτο» στις 12 τα μεσάνυχτα. Παραμένει ωστόσο, η απαγόρευση ορθίων στη διασκέδαση.

Στα καταστήματα εστίασης θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι ενώ θα συνεχίσουν να υφίστανται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Κλείδωσαν τα νέα μέτρα: Όχι της Μίνας Γκάγκα για γενική άρση

Αρνητική στάση απέναντι στην γενική άρση των μέτρων κράτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση», τόνισε συγκεκριμένα η Υπουργός.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.

Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.

«Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» σημείωσε η κα Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε ότι αποτελεί πολυπαραγοντικό ζήτημα: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η», ανέφερε

Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό