Κλείνουν άμεσα σχολεία: Σε ποιά περιοχή

by Maria Giannoutsou
Κλείνουν άμεσα σχολεία: Σε ποιά περιοχή

Κλειστά τα σχολεία στον Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο λόγω μολυσμένου νερού
Σύμφωνα με το pineiosnews, λειστά είναι σήμερα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και ο παιδικός σταθμός σε Ριζόμυλο και Στεφανιβίκειο, λόγω του νερού και των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Ειδικότερα, με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου και σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία Ριζομύλου και Στεφανοβικείου καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Ριζομύλου για προληπτικούς λόγους εν αναμονή των αποτελεσμάτων στα δείγματα νερού.

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου λόγω των ενδοσχολικών εξετάσεων θα λειτουργήσει κανονικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που προτείνει η Διεύθυνση Υγείας για την ασφάλεια και την υγιεινή της σχολικής κοινότητας.

Με νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για την λειτουργία των σχολικών μονάδων μέχρι τότε ισχύουν τα κάτωθι:

-να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής

-οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων ,ποτών γλυκών, άρτου κλπ. ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του.

Προτεινόμενα