Κλείσιμο δημοτικών σχολείων: Τι θα γίνει με τα μαθήματα σε περίπτωση που κλείσουν

Κλείσιμο δημοτικών σχολείων: Τι θα γίνει με τα μαθήματα σε περίπτωση που κλείσουν

Κλείσιμο δημοτικών σχολείων: Αυτά είναι τα σενάρια σε πιθανό κλείσιμο των σχολείων

Κλείσιμο δημοτικών σχολείων: Δεν είναι καθόλου απίθανο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία σε περίπτωση που δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή η απόφαση δεν θα αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Μπορεί ακόμα το Υπουργείο Παιδείας να μην έχει λάβει σχετική εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο δηλώνει έτοιμο σε περίπτωση που γίνεια κάτι τέτοιο.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε «Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων». Από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία κάτω από το 1% των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία –Δημοτικά) είναι σε πλήρης αναστολή ποσοστό 0,9365%, και σχολικά Τμήματα με μερική αναστολή σε ποσοστό 0,6682%.

Κλείσιμο δημοτικών σχολείων: Τι θα γίνει με τα μαθήματα σε περίπτωση που κλείσουν

Δείτε αναλυτικά πως πρόκειται να γίνουν τα μαθήματα σε πρίπτωση που κλείσουν τα δημοτικά σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής σχετικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων σε περίπτωση που τα δημοτικά σχολεία κλείσουν. Τα μαθήματα θα γίνονται με τους εξής δύο τρόπους:
1. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

2. Τηλεκπαίδευση

Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Τέλος, συνολικά 91.613 tablet και laptop διατίθενται από το υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των μαθητών, προϋπολογισμού άνω των 24 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα