Κλειστά σχολεία: Πιθανή παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες – Άγνωστο πότε θα ανοίξουν

Κλειστά σχολεία: Πιθανή παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες – Άγνωστο πότε θα ανοίξουν

Κλειστά σχολεία: Τι ανέφερε νωρίτερα σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή

Κλειστά σχολεία: Άγνωστο παραμένει το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα. Σήμερα έως και τις 29 Μαρτίου, όλα τα σχολεία της επικράτειας θα παραμείνουν κλειστά. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση. Πρόκειται για μία απόφαση που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Μιλώντας σήμερα σε εκπομπή του MEGA, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ανέφερε ότι εξετάζεται ακόμα και παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με την ίδια, η συζήτηση γίνεται «Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Σε περίπτωση που πράγματι αποφασιστεί παράταση του σχολικού έτους, «Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός».

Κλειστά σχολεία: Πιθανή παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες – Άγνωστο πότε θα ανοίξουν

Πέρα από το θα τελειώσει το κλείσιμο των σχολείων, η υφυπουργός αναφέρθηκε και στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές «Για τις πανελλαδικές, ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους. Ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας».

Τέλος, αναφορικά με το Voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, η κα. Μακρή ανέφερε «είμαστε ένα από τα υπουργεία που έχουν εμπλοκή σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ θα ανέβει η πλατφόρμα για τους παρόχους και μετά με τους δικαιούχους. Θα αφορά σε περίπου 525.000 άτομα. Θα καλυφθούν περίπου 325 χιλιάδες οικογένειες. Νομίζω το θέμα έχει μπει στις ράγες και θα γίνει όσο γίνεται νωρίτερα. Εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει πριν το Πάσχα, ωστόσο στο υπουργείο δεν έχουμε την ευθύνη της υλοποίησης».

Προτεινόμενα