«Κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας είναι οι Αλβανοί»: Προκαλεί η Αλβανίδα ιστορικός Έλενα Κοτσάκι

Έλενα Κοτσάκι: «Δεν υπάρχει ελληνικός λαός»

Έλενα Κοτσάκι: Τοποθετείται ιστορικά και προκαλεί! Η ιστορία σας λέει ψέματα, τονίζει η Αλβανίδα ιστορικός. Δεν υπάρχετε καν ως Ελληνικός Λαός!», σχολιάζει.

Η Αλβανίδα ιστορικός Έλενα Κοτσάκι με αφορμή το βιβλίο του Έλληνα παιδαγωγού στο Πανεπιστήμιο «Eqrem Çabej» του Αργυρόκαστρου, Παναγιώτη Μπάρκα, το οποίο εγείρει αμφιβολίες για τους Αλβανούς, την καταγωγή του Σκεντέρμπεη και την εθνική σημαία της Αλβανίας, έκανε δηλώσεις χαρακτηρίζοντας το βιβλίο ως πολιτικό και μεροληπτικό.

«Ο ίδιος είναι Αλβανός, αλλά δεν γνωρίζει σωστά τις ιστορικές πηγές, για να μιλάς για αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι επαγγελματίας ιστορικός. Αυτό είναι ένα πολιτικό, προκατειλημμένο βιβλίο», είπε.

Η Κοτσάκι ανέφερε ότι οι Αλβανοί είναι πιο αυθεντικοί άνθρωποι στην Ευρώπη, πριν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και όλους τους άλλους.

«Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυριών και των Πελασγών. Ήταν χριστιανικός ορθόδοξος λαός, οι Αλβανοί, πριν από την άφιξη των Οθωμανών. Οι ιστορικές πηγές είναι πλήρεις που δείχνουν ότι οι Αλβανοί είναι αυτόχθονος λαός.  Άκουσα επίσης αμφιβολίες για τον Σκεντέρμπεη, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την άγνοια. Όλα αυτά γίνονται πολιτικά για να χειραγωγήσουν την ιστορία», είπε.

Σχολιασμός Έλενας Κοτσάκι: «Δεν υπάρχει ελληνικός λαός»

Στη συνέχεια, η Έλενα Κοτσάκι επικεντρώθηκε στην ιστορία της γειτονικής χώρας (Ελλάδα) δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει ελληνικός λαός, αλλά πελασγική-ιλλυρική ταυτότητα και στις δύο πλευρές των συνόρων.

«Δεν μπορείτε να είστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Οι Έλληνες έχουν συγγένεια με τους Αλβανούς. Στην εποχή της Τροίας, μας λένε ότι οι Τρώες προσεύχονται με τους Έλληνες. Βλέπουμε ιστορικές πηγές και ο ελληνικός όρος δεν αναφέρεται ποτέ, αλλά οι συγγραφείς αναφέρουν ιλλυρικές φυλές και από τους Αχαιούς και τους Πελασγούς, δεν αναφέρονται οι Έλληνες. Τι γίνεται με τον Δούρειο Ίππο και την Ελένη; «Είναι Πελασγοί», είπε.

Σύμφωνα με την Κοτσάκι, η Ελλάδα έκλεψε την ιστορία από άλλους χειραγωγώντας την. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμη να συζητήσει με τους Έλληνες ιστορικούς.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι λάθος. Είναι ιστορία των Αρβανιτών. Η χειραγώγηση έγινε τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αρνούνται, ότι είναι Αλβανοί. Οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας είναι οι Αλβανοί. Επικεφαλής της Ελληνικής Εκκλησίας είναι, επίσης, αρβανίτης», κατέληξε η Κοτσάκι.

Related posts

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς

Ορıστıκό: Τέλος τα κıνητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αuστηρή τıμωρία, μέχρι και ορıστική απоβоλń από το σχολείο