KLM: Η ολλανδική αεροπορική εταιρία αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα λόγω κορονοϊού

KLM: Θα χρειαστεί οικονομική στήριξη σύντομα από την ολλανδική κυβέρνηση

KLM: Η ολλανδική αεροπορική εταιρία αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο Pieter Elbers, η αεροπορική εταιρία έχει ανάγκη από πρόσθετη οικονομική ενίσχυση εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα χρειαστεί τα χρήματα, αλλά μάλλον πολύ σύντομα.

Σε σχετική συνέντευξη στο Bloomberg Daybreak: Europe, συζητήθηκε επίσης ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στην αεροπορική βιομηχανία και τα ήδη ληφθέντα οικονομικά μέτρα από μεριάς Ολλανδίας και Γαλλίας.

Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, η Norwegian Air υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης λόγω κορονοϊού

Οι συνέπειες του κορονοϊού για τη νορβηγική αεροπορική εταιρία Norwegian Air ήταν δυσβάσταχτες. Τόσο ώστε να υποβάλλει πτώχευση. Θα χρειαστεί προστασία από τους πιστωτές για τις επόμενες 100 ημέρες, κάτι που ισοδυναμεί με πτώχευση από μόνο του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Τζέικομπ Σκραμ, «Σκοπός της διαδικασίας είναι η μείωση του χρέους. Η νομιμοποίηση του στόλου και η εξασφάλιση νέου κεφαλαίου. Η αναζήτηση προστασίας για αναδιοργάνωση, σύμφωνα με το ιρλανδικό δίκαιο, είναι μια απόφαση που έχουμε λάβει για να διασφαλίσουμε το μέλλον της αεροπορικής εταιρίας προς όφελος των υπαλλήλων, των πελατών και των επενδυτών μας. Στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Oι οποίες θα μας επιτρέψουν να αναδυθούμε ως μια οικονομικά ισχυρότερη και ασφαλής αεροπορική εταιρία».

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη