Κόφτης SMS: Εξετάζεται περιορισμός του κωδικού 6 και απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αττική

Κόφτης SMS: Εξετάζεται περιορισμός του κωδικού 6 και απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αττική

Κόφτης SMS: Ποια είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση και τους ειδικούς

Κόφτης SMS: Χθες ανακοινώθηκαν 1.176 νέα κρούσματα στη χώρα. Επίσης οι νέοι θάνατοι ανήλθαν σε 30 ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 406. Ειδικά ο δείκτης των διασωληνωμένων είνι ιδιαίτερα ανησυχητικός. Καθώς οι δισαωληνωμένοι όλο και αυξάνονται, οι κλίνες στις ΜΕΘ όλο και μειώνονται. Χαρακτηριστικά, χθες στην Αττική είχαν μείνει μόλις 12 κλίνες ΜΕΘ ελεύθερες.

Η Αττική ως η μεγαλύτερη περιφέρεια στην χώρα, αντιμετωπίζει και την μεγαλύτερη πίεση επιδημιολογικά. Από τα χθεσινά κρούσματα, τα 553 αφορούσαν στην Αττική και διανεμήθηκαν ως εξής:

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 159
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 89
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 65
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 56
  • Ανατολική Αττική: 52
  • Δυτική Αττική: 22
  • Νήσοι: 18
  • Πειραιάς: 92

Φυσικά ανησυχητικά επιδημιολογικά στοιχεία εξακολουθούν να έχουν η Θεσσαλονίκη (111), η Αχαΐα (81) και η Λάρισα (45).

Καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική δεν είναι αισιόδοξα και η πίεση στο ΕΣΥ είναι τεράστια, η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη νέων μέτρων. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται κόφτης στο SMS για τις μετακινήσεις με κωδικό 6. Αυτές που αφορούν σε σωματική άσκηση ή βόλτα για κατοικία ζώα. Αυτό έχει πέσει στο τραπέζι, γιατί από τους ελέγχους διαπιστώνεται ότι υπάρχει κατάχρηση του κωδικού 6. Μάλιστα εξετάζεται συγκεκριμένα η απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στην Αττική.

Επομένως, κάποιος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον κωδικό 6 μόνο εντός των ορίων του δήμου κατοικίας του στην Αττική.

Κόφτης SMS: Εξετάζεται περιορισμός του κωδικού 6 και απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αττική

Πέρα από τον κόφτη στα SMS για τον κωδικό 6, αυτό είναι το νέο 5ψήφιο νούμερο στα μηνύματα για αγορές με click away

Όταν ανοίξει και πάλι το λιανεμπόριο στην Αττική, θα χρησιμοποιείται ένα νέο 5ψήφιο νούμερο πέραν του 13033 για τις αγορές. Πρόκειται για το 13032 στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα μία φορά τη μέρα και θα έχουν χρονικό περιορισμό 3 ωρών στις αγορές τους.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί. Αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα. Οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή».

Προτεινόμενα