Κοινωνικό μέρισμα 2020: Σκέψεις να δοθεί στο παραπέντε του 2020 – Ποιες είναι οι κατηγορίες των δικαιούχων

by Αντώνης Βαλμάς

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Σαν τύπου κοινωνικό μέρισμα- δώρο Χριστουγέννων να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Λίγο πριν κλείσει το 2020 η κυβέρνηση σχεδιάζει να δοθεί ένα τύπου κοινωνικό μέρισμα – έκτακτο δώρο Χριστουγέννων. Οι δύο κατηγορίες πολιτών που θα είναι δικαιούχοι. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι υγειονομικοί που δίνουν τεράστια μάχη για την ανάκαμψη του φονικού ιού.

Η παράταση που πήρε το lockdown για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αυξάνει τους λογαριασμούς καθώς οι παρατάσεις στις αναστολές εργασίας θα είναι μαζικές. Έτσι το κράτος θα κληθεί να πληρώσει και μέρος του Δεκεμβρίου με το επίδομα 800 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής είχε μεγάλη επιτυχία. Σήμερα, θα γίνει η 3η πληρωμή και θα καταβληθούν πάνω από 600 εκατ. ευρώ τα οποία δεν ήταν μέρος του αρχικού προϋπολογισμού. Το οικονομικό επιτελείο υπολόγισε ότι η 4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα απορροφήσει περί τα 1,2 δισ. ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Σκέψεις να δοθεί λίγο πριν το τέλος του 2020

Τι ισχύει για χαμηλοσυνταξιούχους και υγειονομικούς σχετικά με την απόφαση του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος για το 2020

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών καταβάλει προσπάθεια για εξεύρεση πόρων για έκτακτο δώρο Χριστουγέννων – Κοινωνικό μέρισμα. Ώστε να μην εγκαταλειφθεί η πρόθεση να δοθεί έκτακτο δώρο Χριστουγέννων. Τι ισχύει όμως με τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους υγειονομικούς.

  • Η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι δύσκολα με τους υγειονομικούς να είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και πλέον η κυβέρνηση ψάχνει να βρει πόρους ώστε να ανακοινώσει μία έκτακτη ενίσχυση όπως αυτή που δόθηκε το Πάσχα.
  • Όσον αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους υπάρχει ζήτημα με όσους δεν πήραν αναδρομικά. Ένα σενάριο θέλει το έκτακτο δώρο Χριστουγέννων να δίνεται σε όσους έχουν απωλέσει το ΕΚΑΣ ή στους δικαιούχους της σύνταξης γήρατος.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν