Κοινωνικό μέρισμα: Η ημερομηνία και ο τρόπος που θα λάβετε το διπλό ΚΕΑ 2020

by Antonis Spyropoulos

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και πως θα λάβουν οι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα 2020

Κοινωνικό μέρισμα: Σύμφωνα με ανακοίνωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στις 30 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή του διπλού ποσού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τους 482.335 δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα όσοι δικαιούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, π. ΚΕΑ δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Αυτόματα θα τους καταβληθεί μέσα από τον λογαριασμό τους αυξημένο ποσό του επιδόματος. Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει όπως συμβαίνει κάθε μήνα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, π. ΚΕΑ δηλαδή μισό ποσό προπληρωμένη κάρτα και μισό μετρητά.

Πιο συγκεκριμένα, με τα όσα ανακοίνωσε το επιτελείο της κυβέρνησης, στις 30 Δεκεμβρίου κάποιος που λαμβάνει σήμερα 200 ευρώ θα λάβει 400 ευρώ ενώ αν στην περίπτωση ένα άτομο λαμβάνει 300 ευρώ θα πάρει 600.

Πως θα γίνει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Κοινωνικό μέρισμα: Πως και πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι

Να επισημανθεί ότι στην περίπτωση που το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί είναι ίσο με ή ξεπερνάει τα 100 ευρώ ανά μήνα, τότε δαπανάται ποσοστό 50% μόνο μέσω χρήσης προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου. Η χρήση της προπληρωμένης κάρτας γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών ή πληρωμή. Δεν δίνεται η δυνατότητα να κάνει κάποιος ανάληψη μετρητών από την προπληρωμένη τραπεζική κάρτα. Για το υπόλοιπο 50% του ποσού δίνεται η δυνατότητα για ανάληψη μετρητών, μέσα από τραπεζικό κατάστημα του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο ο δικαιούχος έχει τον λογαριασμό ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας, από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών.

Ειδικότερα, το έκτακτο αυτό μέτρο οικονομικής ενίσχυσης συμπεριλαμβάνει 482.335 ευάλωτους πολίτες. Οι πολίτες αυτοί ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2020. Να τονιστεί ότι το ποσό εγγύησης ορίζεται ως εξής:

-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
-Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.
-Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα