Κοινότητα Αλβανών μεταναστών: «Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα ΜΜΕ»

by Τόνια Τζαφέρη
Κοινότητα Αλβανών μεταναστών: «Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα ΜΜΕ»

Κοινότητα Αλβανών μεταναστών: «Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα ΜΜΕ»

Κοινότητα Αλβανών μεταναστών: «Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα»

«Ο δολοφόνος της Καρολάιν ΔΕΝ ήταν κανένας Αλβανός» ή «Γεωργιανός» σεσημασμένος κακοποιός». Tονίζει σε ανακοίνωση της η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα. Mε αφορμή το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά για το οποίο πολλοί έσπευσαν να τοποθετηθούν δηλώνοντας βέβαιοι ότι επρόκειτο για αλλοδαπούς δράστες.

Κοινότητα Αλβανών μεταναστών: «Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα ΜΜΕ»

Η Κοινότητα στην Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της ωστόσο ζητάει από την Πολιτεία να στείλει να σωστά μηνύματα και να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, προς κάθε κατεύθυνση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κοινότητας, «για άλλη μια φορά, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του «ξένου, μετανάστη εγκληματία», τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία».

Αγανάκτηση από την Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών

«Συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!» σχολιάζει με νόημα στην δημοσίευση της.

«Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά» προσθέτει.

«Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα. Mε επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Κοινότητας Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα
«Η Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών στην Ελλαδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο ειδεχθές έγκλημα, που εχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας στα Γλυκα Νερα. Aπο τον ίδιο τον σύζυγο της τελικα! Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

Κοινότητα Αλβανών μεταναστών: «Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα ΜΜΕ»

Ταυτόχρονα ζητάμε με άμεσα αντανακλαστικά να υπάρξει ευρεία και άμεση αντίδραση της πολιτείας, προκειμένου να σταλεί το σωστό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δίχως καμια άλλη καθυστέρηση:

Ο δολοφόνος της Καρολαιν ΔΕΝ ήταν κανένας «Αλβανός» ή «Γεωργιανός» σεσημασμένος κακοποιός.

Για άλλη μια φορά, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του «ξένου, μετανάστη εγκληματία», τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην Ελληνική Κοινωνία.

Η συνέχεια ανακοίνωσης της Κοινότητας Αλβανών Μεταναταστών

Καταδικάζουμε απερίφραστα την φρικιαστική πράξη του 33-χρόνου συζυγοκτονου, που παρίστανε επί μέρες τον συντετριμμένο σύζυγο.

Κοινότητα Αλβανών μεταναστών: «Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη από τα ΜΜΕ»

Αναμένουμε δημόσια Συγγνώμη απο τα εγχώρια ΜΜΕ για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, με επιμονή προπαγάνδα, χωρίς κανενα επίσημο στοιχείο.
Συμβαίνει πολλα χρόνια τώρα, καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες στους υπεύθυνους!

Ας μην σπέρνουμε και άλλο μίσος στην ήδη πονεμένη κοινωνία μας, όπου όλοι μπορούμε και καταφέρνουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Ας είμαστε ενωμένοι ενάντια σε κάθε μορφής βία, επιθετικότητας εγκληματικής συμπεριφοράς, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffederatashoqatave.shqiptaregreqi%2Fposts%2F2593807967587564&show_text=true&width=500

Προτεινόμενα