Κομισιόν: Ενέκρινε πρόγραμμα ύψους 7,7 εκατ. ευρώ για το Δήμο Αθηναίων

Κομισιόν: Αποφασίστηκε η στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων

Κομισιόν: Ένα πρόγραμμα ύψους 7,7 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Δήμο Αθηναίων. Ο σκοπός είναι η στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό τομέα στον Δήμο Αθηναίων.

Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κομισιόν: Πρόγραμμα ύψους 7,7 εκατ. ευρώ για το Δήμο Αθηναίων

Δείτε ποια θα είναι τα ωφέλη του προγράμματος της Κομισιόν για τον Δήμο Αθηναίων

Σκοπός του μέτρου είναι να μετριάσει τις ξαφνικές ελλείψεις ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λόγω των μέτρων που χρειάστηκε να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Το μέτρο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που προωθούν τα πολιτιστικά αγαθά της πόλης των Αθηνών.

Ωστόσο, δεν θα υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ ανά επιχείρηση, όπως προβλέπεται στο προσωρινό πλαίσιο και θα χορηγηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Τέλος, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση μιας σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τους όρους που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα