Κωνσταντίνα Αναγνώστη: Η 15χρονη που πέθανε μετά από έκτρωση και πέταξαν τα όργανά της

by Αντώνης Βαλμάς

Κωνσταντίνα Αναγνώστη: Η 15χρονη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της

Στο ΜΟΚ Πρέβεζας αναβίωσε τον Δεκέμβριο του 2019 η υπόθεση από το 2014 της 15χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη η οποία, σύμφωνα με την οικογένειά της, έφυγε από τα Γιάννενα προκειμένου να επισκεφθεί οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα και πέθανε κατά την επιστροφή της μέσα στο ταξί.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Το περασμένο καλοκαίρι και μετά από 3,5 χρόνια, ο οδηγός ταξί μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως.

Αύριο θα καθίσει στο εδώλιο του ΜΟΚ Πρέβεζας.

Κωνσταντίνα Αναγνώστη: Η 15χρονη που πέθανε μετά από έκτρωση και πέταξαν τα όργανά της

Σύμφωνα με το star.gr ο οδηγός υποστηρίζει πως, πήρε την Κωνσταντίνα από το σπίτι της γιαγιάς της στην Αλβανία, την πήγε στην κομμώτρια για να φτιάξει τα μαλλιά της και μετά στους οδοντογιατρούς. Κατά την επιστροφή στα Γιάννενα είδε πως δεν ήταν καλά, και την πήγε στο νοσοκομείο.

Το περασμένο καλοκαίρι η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα έγγραφα από το νοσοκομείο της Αλβανίας στο οποίο εισήχθη νεκρή η 15χρονη.

Τι αναφέρει το ιατρικό ιστορικό της Κωνσταντίνας Αναγνώστη από τη μοιραία μέρα

«Η 15χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη εισήλθε νεκρή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών από οδηγό ταξί ο οποίος ανέφερε ότι μετά από ένα ξαφνικό τρίξιμο του σαγονιού έπεσε κάτω.Την έφερε στο νοσοκομείο χωρίς σημάδια ζωής. Ακολούθησαν διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με ηλεκτροσόκ, τεχνητής αναπνοής με αμπού, καρδιακών μαλάξεων, της χορηγήθηκε αδρεναλίνη, ατροπίνη και λιδοκαϊνη, ενδοφλέβια χωρίς να ανακάμψουν οι ζωτικές της λειτουργίες. Παρέμεινε 2 ώρες στα Επείγοντα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο».

«Ήταν άνευ ζωτικών λειτουργιών, άνευ παλμού και άνευ αναπνευστικής λειτουργίας, διεσταλμένες κόρες οφθαλμών, εμφανίζει κυάνωση γύρω από το στόμα, γύρω από την καρωτίδα, δέρμα με νεκρική χροιά με κυάνωση και κρύο. Εισήχθη νεκρή γι΄αυτό δεν εφαρμόστηκε και άλλη θεραπεία».

Κωνσταντίνα Αναγνώστη: «Ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα πάνω στην έκτρωση»

Μιλώντας στην εκπομπη «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Ντούε Πιέτρα, Πρόεδρος του Αλβανικού συλλόγου δικηγόρων κατά της διαφθοράς δήλωσε πως:

«Το περιστατικό έχει γίνει από ατύχημα, από την απροσεξία της γιατρού τη στιγμή της διαδικασίας για να κάνει την έκτρωση. Δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει. Eίτε απλά δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή που έπρεπε, είτε από τη μεριά της μητέρας της κοπέλας δεν είχαν πει στην γιατρό την αλήθεια ποσο μηνών ήταν η κοπέλα.

Πιστεύω ότι η γιατρός δεν έκανε υπέρηχο για να γνωρίζει πόσο μηνών ήταν το μωρό, αλλά πίστεψε στα λεγόμενα της μάνας… Μετά το συμβάν η γιατρός ήταν μαζί με μια βοηθό η οποία με το τηλέφωνο της Κωνσταντίnας κάλεσε τον (…..) οπότε ο ίδιος πήγε αμέσως στην κλινική, έβαλε γρήγορα το κορίτσι στο αυτοκίνητο για να την πάει στο νοσοκομείο. Όταν αντιλήφθηκε ότι η κοπέλα δεν ήταν στη ζωή, έκανε μια βόλτα με το δικό του αυτοκίνητο στους «Αγίους Σαράντα» όπου είχε πολλά τηλέφωνα επικοινωνίας με τη γιατρό και τη μητέρα της κοπέλας, όπου πιστεύω (υποψιάζομαι) ότι έχουν γίνει από το τηλέφωνο της κοπέλας.

Μιας και η γιατρός ήταν γνωστή, έγινε μεσολάβηση για να μην αποκαλυφθεί ότι η κοπέλα ήταν εκεί για έκτρωση. Αυτή είναι η αιτία που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Αν ο ταξιτζής ανακριθεί με υπευθυνότητα, ο ίδιος θα αποκαλύψει όλη την ιστορία. Την αλήθεια.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo