Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η διάνοια από τον Βόλο που έγινε δεκτή από το MIT
Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Τέτοιες ειδήσεις αξίζει να ακούγονται περισσότερο. Αφού ο κόπος και η προσπάθεια που υπάρχει από πίσω, είναι πραγματικά ασύλληπτη. Φυσικά καθοριστικό ρόλο παίζει και η έμφυτη χάρη ή το ταλέντο.
Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη είναι μια Ελληνίδα που γράφει την δική της ιστορία στις επιστήμες. Μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου, κατάφερε να γίνει δεκτή για τις σπουδές της στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Το περίφημο MIT και μάλιστα με υποτροφία, καλύπτοντας τα δίδακτρα και τη διαβίωσή της.
Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα πριν μερικές μέρες. Ενώ εκτός από το MIT, έγινε δεκτή και σε άλλα δύο γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.
“Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ, το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες” υπογράμμισε η Κωνσταντίνα. Η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμολογία 19,5.
Από τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Διέθετε όλα τα εφόδια για την είσοδό της στο ΜΙΤ με υποτροφία, καθώς εκτός από αριστούχος μαθήτρια… Έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ήταν το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα. Εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής.
Επίσης έχει ασχοληθεί με την κρυπτογραφία, ενώ ενεργοποιείται και σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.
Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογίες της, οι ατομικές εκθέσεις, οι γραπτές εξετάσεις. Αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου έπαιξαν καταλυτικό παράγοντα. Προκειμένου η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά για σπουδές στις ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις της Κωνσταντίνας Ρασβάνη
“Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι. Εκεί να δραστηριοποιηθώ” . Αναμένεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ξεκινήσει τις προπτυχιακές της σπουδές. Οι οποίες θα διαρκέσουν μία τετραετία.