Κωνσταντίνος Τακιδέλλης: Ο 19χρονος πρωταθλητής αγώνων που βρήκε τραγικό θάνατο στη Νέα Ιωνία

Κωνσταντίνος Τακιδέλλης: Το 19χρονο παιδί που έφυγε ύστερα από σοκαριστικό τροχαίο

Άδικα έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλής, μόλις στα 19 του χρόνια. Το 19χρονο παιδί, ξεχώρισε για τις ικανότητες του στην οδήγηση και για τον χαρακτήρα του.

Ο 19χρονος πρωταθλητής, που έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο στη Νέα Ιωνία.

Μόνο τα καλύτερα έχουν να λένε όσοι γνώριζαν τον Κωνσταντίνος, ο οποίος λάτρευε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό κι από πολύ μικρή ηλικία κατάφερε να ξεχωρίσει.

Ο 19χρόνος, όμως, δεν ξεχώριζε μόνο για τις οδηγικές του ικανότητες, αλλά και για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Με τη βοήθεια του πατέρα του, Μιχάλη, μπήκε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία 16 ετών και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία στα EKO Racing Dirt Games.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης

Ο άτυχος νεαρός ήταν γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 2003 και ξεκίνησε να αγωνίζεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2019 κι, όπως αναφέρει η ΟΜΑΕ, το ταλέντο του έγινε αμέσως εμφανές. Στην τρίτη του μόλις σεζόν, το 2021, έφτασε μέχρι την κορυφή της Ελλάδας κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar στην κατηγορία των 600 κ.εκ.

Η επιτυχία του αυτή του εξασφάλισε το εισιτήριο για το διακεκριμένο διεθνή θεσμό ανάδειξης νέων ταλέντων FIA Rally Star, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Κωνσταντίνος υπήρξε ταχύτατος και άκρως ανταγωνιστικός, ώσπου μια ατυχία του στέρησε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ωστόσο, είχε ήδη αποδείξει τις εξαιρετικές του αγωνιστικές ικανότητες.

«Η σκέψη των μελών της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου, στους οποίος εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια σε αυτή την αβάσταχτη στιγμή. Ο Κωνσταντίνος θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στη σκέψη όλων μας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

«Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού»

Η είδηση του θανάτου του νεαρού Κωνσταντίνου σκόρπισε θλίψη στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Τα EKO Racing Dirt Games σε μήνυμα τους στα social media, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν τα συναισθήματα της οικογένειας των EKO Racing Dirt Games στην είδηση για το χαμό του φίλου μας, Κωνσταντίνου Τακιδέλλη. Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ενός ανθρώπου, που αν και τόσο νέος, πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στις ζωές μας. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένειά του. Αντίο Κωνσταντίνε…», ενώ το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ανέφερε στο δικό του μήνυμα: «Καλούς αγώνες στις πίστες του ουρανού Κωνσταντίνε… Το ΑΣΜΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι το τελευταίο θύμα της ασφάλτου…».

Ο άδικος χαμός του Κωνσταντίνου Τακιδέλλη

Ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης είχε φιλοξενηθεί πριν από λίγους μήνες στην εκπομπή Grand Prix της CosmoteTV για να μιλήσει για το σπουδαίο επίτευγμα. Ο 19χρονος έγινε ο νεότερος σε ηλικία που κατακτά τον τίτλο στα EKO Racing Dirt Games.

Ο άτυχος νεαρός, είχε την πρώτη του εμπειρία με αμάξι, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, στα 12 του, ενώ όπως ανέφερε έτρεχε από τα 15 του. Επίσης, μέχρι να «κλείσει» τα 18 του, μοιραζόταν με τον πατέρα του, Μιχάλη, το ίδιο μονοθέσιο, με τη διαφορά ότι άλλαζαν «εγκέφαλο». Όσο για το ιστορικό επίτευγμα του, ανέφερε ότι: «Μου χαμογέλασε η τύχη και βγήκα πρώτος». Δυστυχώς, στη Νέα Ιωνία, η τύχη δεν ήταν στο πλευρό του, με αποτέλεσμα να φύγει τόσο άδοξα και πρόωρα από τη ζωή.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα