Κορονοϊός αεροπλάνα: Εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος διάδοσης στο εσωτερικό των αεροπλάνων

by i-diakopes.gr

Κορονοϊός αεροπλάνα: Ο κορονοϊός δύσκολα διαδίδεται στα αεροπλάνα σύμφωνα με μελέτη

Κορονοϊός αεροπλάνα: Ο κορονοϊός δύσκολα διαδίδεται στα αεροπλάνα, σύμφωνα με ευρήματα μελέτης του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Τα ευρήματα δημοσιοποιήθηκαν χθες και αλλάζουν όλα όσα ξέραμε έως τώρα για τον κορονοϊό στα αεροπλάνα. Η γενική αίσθηση ήταν ότι εξαιτίας της κοντινής απόστασης και του κλειστού χώρου των αεροπλάνων, αυτά καθιστούσαν εστία μετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο τελικά να διαδοθεί ο κορονοϊός στα αεροπλάνα.

Κορονοϊός αεροπλάνα: Χαμηλός ο κίνδυνος διάδοσης στα αεροπλάνα

Δείτε τα ακριβή ευρήματα της μελέτης σχετικά με τη διάδοση του κορονοϊού στο εσωτερικό των αεροπλάνων

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πτήσεις αεροσκαφών Boeing 777 και Boeing 767 της United Airlines. Τα αποτελέσματά έδειξαν ότι οι μάσκες βοήθησαν στη μείωση της έκθεσης στη μόλυνση από τον κορονοϊό όταν κάποιος είχε βήχα, ακόμη και στις γειτονικές θέσεις εντός της καμπίνας επιβατών των αεροσκαφών.  

Ακόμα, περίπου το 99,99% των σωματιδίων είχαν φιλτραριστεί μέσα σε 6 λεπτά, εξαιτίας της λειτουργίας ταχείας ανακύκλωσης του αέρα. Αλλά και του εξαερισμού καθοδικού ρεύματος αέρα και των σύγχρονων συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα, που διαθέτουν τα αεροσκάφη.

Ουσιαστικά, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών. Μιας και η πλειοψηφία αυτών προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ανακάμψει οικονομικά.

Όταν ένας επιβάτης που κάθεται – εντός καμπίνας αεροσκάφους – φοράει μάσκα, ένα μέσο ποσοστό 0,003% των σωματιδίων του αέρα που τον περιβάλλουν είναι μολυσμένα ακόμη και αν οι επιβάτες κάθονται σε όλες τις θέσεις, όπως εντόπισε η ίδια μελέτη.  

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα