Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Έξαρση των κρουσμάτων και σε ισχύ νέα μέτρα

by Αντώνης Βαλμάς

Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Αύξηση των κρουσμάτων και νέα εγκύκλιος με μέτρα.

Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Η Ιερά Κοινότητα, μετά από έκτατη συνεδρίαση, απέστειλε σ’ όλες τις μονές του Αγίου Όρους νέα εγκύκλιο με μέτρα προστασίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Η εγκύκλιος ορίζει πως ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανά μονή μπορεί να είναι μέχρι δέκα. Αυτό το νέο μέτρο είναι αποτέλεσμα της έξαρσης των κρουσμάτων στο Άγιο Όρος.

Η εγκύκλιος επίσης απαγορεύει την μετακίνηση επισκεπτών σ’ άλλη μονή παρά μόνο σ’ αυτή που τους έχει δοθεί η άδεια για να επισκεφθούνε. Το μέτρο αυτό απευθύνεται κυρίως στους εργαζόμενους. Στους ανθρώπους που επισκέπτονται τις μονές για λόγους εργασίας όπως είναι οι προμηθευτές, συνεργάτες και αυτοί που εργάζονται στην περιοχή. Αυτό το μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα να περιορίσει σημαντικά τη δυνατότητα επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Άγιο Όρος: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ο Σωτήρης Τσιόδρας στη περιοχή.

Απαραίτητη κρίθηκε η οδήγία που εκδόθηκε μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Κορονοϊός - Άγιο Όρος: Έξαρση των κρουσμάτων και σε ισχύ νέα μέτρα

Στο Άγιο Όρος μετέβη άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα για να πραγματοποιηθεί άμεσα έρευνα για κρούσματα που θεωρούνται ύποπτα. Παράλληλα πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων ως μέτρο προστασίας εξάπλωσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι έγινε μεταφορά ενός μοναχού από τη μονή Αγίου Παύλου και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο μοναστήρια βρίσκονται σε καραντίνα.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα