Κορονοϊός: Άμεσο κλείσιμο μαγαζιών αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

by Αντώνης Βαλμάς

Κορονοϊός: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσο αυξάνονται τα κρούσματα

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μαγαζιά στα οποία σημειώνεται συνωστισμός και να απαγορευτούν τα μπιτς πάρτι. Αυτό αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, είπε μέσω του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου.  «Προτεραιότητα μας είναι η υγεία του κόσμου» ξεκαθάρισε.

Κορονοϊός: Κλείσιμο μαγαζιών αν συνεχιστεί η αύξηση στα κρούσματα

«Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά με κίνδυνο μετάδοσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι «δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα στη χώρα μας. Το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε λίγο αυξημένα κρούσματα λόγω της αύξησης του τουρισμού και το καλοκαίρι οι νέοι ξεχνάμε την ύπαρξη του COVID-19 και είναι λίγο πιο χαλαροί».

Η πνευμονολόγος απευθύνθηκε στο σημείο αυτό στους νέους επισημαίνοντας ότι «ουδείς είναι άτρωτος από τον COVID. Μπορεί κάποιοι από τους φίλους τους να νοσήσουν, αυτό θέλω να τούς πω».

Κορονοϊός: Κλείσιμο μαγαζιών αν συνεχιστεί η αύξηση στα κρούσματα

Όπως διευκρίνισε η κ. Κοτανίδου, περισσότερα κρούσματα καταγράφονται γιατί υπάρχει και μεγαλύτερη συρροή τουριστών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, η κ. Κοτανίδου απευθύνθηκε στους νέους επισημαίνοντας ότι «ουδείς είναι άτρωτος από τον COVID, μπορεί κάποιοι από τους φίλους τους να νοσήσουν, αυτό θέλω να τούς πω». 

Υπενθυμίζουμε ότι τα κρούσματα χθες ήταν 57.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα