Κορονοϊός Αθήνα: Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας

by i-diakopes.gr

Κορονοϊός Αθήνα: Αυτές είναι οι πιο «κόκκινες» περιοχές στην Αθήνα με τα περισσότερα κρούσματα

Κορονοϊός Αθήνα: Ο κορονοϊός μας απασχολεί καθημερινά και έτσι δείχνει να γίνεται και στο κοντινό μέλλον τουλάχιστον. Μέχρι να υπάρχει μία επιστημονικά ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή ή ακόμα καλύτερα το εμβόλιο, θα πρέπει να μάθουμε να τον περιορίζουμε. Όχι δεν γίνονται κουραστικοί λοιπόν οι λοιμοξιολόγοι με το να μας προτρέπουν να φοράμε μάσκα. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και πρέπει όλοι να την αποδεχτούμε.

Η Αττική είναι μία από τις περιοχές που έχει κλονιστεί πολύ από τον κορονοϊό. Δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι σε αυτή συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας βέβαια. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί απίστευτα τα κρούσματα κορονοϊού στην Αθήνα. Μπορεί ακόμα η πόλη να είναι στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Ωστόσο, δεν απέχει πολύ από το επίπεδο 4 του αυξημένου κινδύνου όπως είναι η Κοζάνη.

Σύμφωνα με τα διαδέσιμα δεδομένα, υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην Αθήνα που είναι πολύ πιο επικίνδυνες από άλλες, μιας και σε αυτές εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Κορονοϊός Αθήνα: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Αττική

Δείτε παρακάτω τις πιο επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές της Αθήνας

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές είναι:

Περιστέρι

Πειραιάς

Κολωνάκι

Μοναστηράκι

Ομόνοια

Σύνταγμα

Πλατεία Βικτωρίας

Θησείο

Πρόκειται λοιπόν κατά βάση για περιοχές του κέντρου, εκτός Περιστερίου και Πειραιά.

Ανησυχητική ωστόσο είναι και η επιδημιολογική κατάσταση στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας «Να μας βοηθήσει και ο Άγιος Δημήτρης. Είμαστε στο τρίτο κύμα κορονοϊού που απειλεί την πόλη. Τα πήγαμε καλά στα δύο προηγούμενα κύματα. Τώρα, έχουμε ένα κύμα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον πρωθυπουργό, τα στατιστικά στοιχεία ήταν ενδιαφέροντα. Το 52% κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, είναι από 16 έως 29 ετών. Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 έτη».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβαΠερισσότερα