Κορονοϊός εμβόλιο: Μπορεί να μην είναι δωρεάν και να κοστίζει από 20 έως 40 ευρώ

Κορονοϊός εμβόλιο: Δείτε τι ανέφερε καθηγητής φαρμακολογίας για την πορεία του εμβολίου

Κορονοϊός εμβόλιο: Εξαιρετικά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τη Pfizer σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού. Εκτιμάται ότι η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 90%, ωστόσο υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα μέχρι να διατεθεί στην αγορά.

Εντωμεταξύ, ο καθηγητής φαρμακολογίας, κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα αυτού του εμβολίου, το οποίο θα πρέπει να συντηρηθεί στους -70 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά δυσκολία. Συγκεκριμένα ανέφερε «Αυτές είναι οι δυσκολίες για τα εμβόλια με mRNA, όπως αυτό». Ακόμα, τόνισε «Όπως ξέρουμε η Pfizer θα κατασκευάζει το εμβόλιο και στη Γερμανία και το Βέλγιο, οπότε θα γλιτώσουμε το “εμπόδιο” του ταξιδιού από τις ΗΠΑ».

Όσο για την τιμή του εμβολίου, είπε τα εξής.

Κορονοϊός εμβόλιο: Μπορεί να μην είναι δωρεάν αλλά να κάνει 20-40 ευρώ

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ίσως να μην είναι δωρεάν, αλλά να κοστίζει 20 έως 40 ευρώ

«Είναι δύσκολο να προσδιορίσει ακόμα την τιμή του εμβολίου, ίσως κυμαίνεται στα 20 – 40 ευρώ». «H τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει τους οικονομικούς κινδύνους που έχουν αναλάβει οι ιδιώτες επενδυτές του», δήλωσε πάντως από την πλευρά του ο επικεφαλής στρατηγικής της BioNTech, Ράιαν Ρίτσαρντσον, σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση των «Financial Times».

Τέλος, «Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις. Το εμβόλιο θα πρέπει να αποτιμάται πολύ κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς. Η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση παγκοσμίως. Πιθανότατα θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές στις χώρες», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντσον.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν