Κορονοϊός εμβόλιο: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός

Κορονοϊός εμβόλιο: Δείτε τι ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας

Κορονοϊός εμβόλιο: Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο 2021. Αυτό ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε «Θεωρούμε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε πετύχει τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, σώζει ζωές, είναι το σημαντικότερο όπλο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Μάλιστα, ο κ. Θεοφάνους κάλεσε όλους τους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης, μιας και μέσω αυτού θα ενημερώνεται ο πολίτης για το πότε και πού να πάει να εμβολιαστεί. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε ότι το κάθε εμβόλιο που παίρνει έγκριση, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ύστερα από δύο μέρες.

Υπάρχουν ήδη στη χώρας μας ειδικά ψυγεία για τη φύλαξη και συντήρηση των εμβολίων και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται να έρθουν κι άλλα. Τα ψυγεία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της χώρας και από εκεί θα γίνεται η διανομή των εμβολίων στα υγειονομικά κέντρα.

Κορονοϊός εμβόλιο: Ως τον Ιούνιο 2021 θα έχουν εμβολιαστεί όλοι

Δείτε πότε αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό στη χώρα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα πρώτα εμβόλια θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιανουαρίου. Οι πρώτες 590.000 δόσεις θα είναι από τη Pfizer, 200.000 από τη Moderna και 750.000 από την Astra Zeneca.

Παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός, θα τρέξει ειδική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα