Κορονοϊός Κοζάνη: Θετικά όλα τα βιζόν στην Κοζάνη – Πιθανό να θανατωθούν

by i-diakopes.gr

Κορονοϊός Κοζάνη: Μπορεί να γίνει το ίδιο με τα εκατομμύρια βιζόν που θανατώθηκαν στη Δανία

Κορονοϊός Κοζάνη: Θετικά βρέθηκαν όλα τα τα δείγματα από τα νεκρά. Αλλά και από τα ζωντανά γουνοφόρα ζώα της φάρμας σε περιοχή του Βοΐου στην Κοζάνη. Παράλληλα θετικοί έχουν βρεθεί επίσης ο ιδιοκτήτης – εκτροφέας, αλλά και συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia.gr, τα δείγματα εστάλησαν άμεσα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε εργαστήρι της Θεσσαλονίκης, όπου αναλύθηκαν και δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, με όλα τα δείγματα να είναι θετικά.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η θανάτωση τους στο εκτροφείο, μια απόφαση, πάντως, η οποία θα ληφθεί από τις αρμόδιες Αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός Κοζάνη: Θετικά στον κορονοϊό όλα τα βιζόν σε εκτροφείο

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο διευθυντής της κτηνιατρικής περιφερειακής ενότητας Κοζάνης

Σε συνέντευξή του στο kozan.gr, ο κ. Θεόφιλος Καντζόγλου ανέφερε «Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, αποδεικνύεται ότι στη συγκεκριμένη μονάδα εκτροφής υπάρχει ο ιός.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα περιμένουμε να μας σταλθούν κεντρικές οδηγίες αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να θανατωθούν όλα τα μινγκ στη μονάδα, στο σύνολό τους γύρω στις 2500.

Κάνω μια έκκληση προς όλους τους εκτροφείς τέτοιων μονάδων. Να μπαίνει στις μονάδες το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη φροντίδα των ζώων, το οποίο πρέπει να τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα βιο-ασφάλειας, να χρησιμοποιεί ρούχα αποκλειστικά για τη μονάδα, τα οποία θα φορά και θα αποθέτει στην είσοδο της μονάδας, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκα & προστατευτικά γυαλιά κι αν είναι δυνατόν και με φόρμες μιας χρήσεως, γάντια, απολυμαντικά και το αυτοκίνητο με το οποίο προσέρχεται στη μονάδα το συγκεκριμένο προσωπικό να μην εισέρχεται εντός των εγκαταστάσεων και να σταθμεύεται σε κάποια ασφαλή απόσταση (π.χ. 50 μέτρα μακριά)».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα