Κορωνοϊός: Μέτρα στα ΜΜΜ με αύξηση δρομολογίων και ανάκληση αδειών

by Αντώνης Βαλμάς

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα για τα ΜΜΜ

Κορωνοϊός: Συγκεκριμένα, στην ανάκληση αδειών του προσωπικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και την προώθηση πιο συχνών δρομολογίων στα μέσα συγκοινωνίες αποφάσισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η απόφαση ήρθε έπειτα από τις έντονες εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ. Εικόνες οι οποίες προκάλεσαν ανησυχία στους κρατικούς μηχανισμούς, δεδομένων και των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Μέτρα σε ΜΜΜ με αύξηση δρομολογίων και ανάκληση αδειών

Την απόφαση είχε προαναγγείλει το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού οφείλεται στα ΜΜΜ. Γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη να πάρει επιπλέον μέτρα.

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Καραμανλή, ο οποίος είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκαν τα εξής:

-Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.


-Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Κορωνοϊός: Μέτρα σε ΜΜΜ με αύξηση δρομολογίων και ανάκληση αδειών


-Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πάντως σημειώνει ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν