Κορονοϊός Μύκονος: Έκτακτα μέτρα – Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί

Κορονοϊός Μύκονος: Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας - Έκτακτα μέτρα

Κορονοϊός Μύκονος: Ποια είναι τα νέα έκτακτα μέτρα στο Νησί των Ανέμων;

Κορονοϊός Μύκονος: Έκτακτα μέτρα στο νησί των Ανέμων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Από σήμερα Σάββατο 17/7, λόγω της ανησυχητικής έξαρσης των κρουσμάτων covid-19, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό στη Μύκονο

Τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεως, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της»

Κορονοϊός Μύκονος: Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας - Έκτακτα μέτρα

Κορονοϊός Μύκονος: Ποιες περιοχές ακολουθούν μετά την Μύκονο;

Νέα μέτρα πέφτουν στο «τραπέζι» για πέντε από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που βρίσκονται στη «δίνη» της πανδημίας. Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο οδηγεί σε αυξημένη επιτήρηση και ενίσχυση των τεστ. Ωστόσο αν ο ιός δεν περιοριστεί θα επιβληθούν περιορισμοί τοπικού χαρακτήρα στις περιοχές που «βράζουν».

Το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ίος βρίσκονται στα «κόκκινα» και είναι οι 5 προορισμοί που έρχονται αντιμέτωποι με νέα μέτρα. Πάντως, η προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει για να φρεναριστεί ο ιός στις «πορτοκαλί» περιοχές είναι μεγάλη. Στη Μύκονο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων τετραπλασιάστηκε μέσα σε μόλις μια εβδομάδα κι από 77 στις 7 Ιουλίου έφτασε στα 318. Στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί και έφτασε τα 782 και στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Στην Ίο τα ενεργά κρούσματα υπερπενταπλασιάστηκαν και στην Σαντορίνη έφτασαν τα 56, ενώ επταπλασιάστηκαν στην Πάρο.

Υπενθυμίζεται ότι στους συγκεκριμένους προορισμούς, υπάρχουν από σήμερα νέοι περιορισμοί που αφορούν τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Από σήμερα λοιπόν, Σάββατο 17 Ιουλίου, θα γίνεται χρήση υποχρεωτικού self test και rapid test όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις.

Έτσι, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μία με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη Μύκονο εξετάζονται νέα μέτρα

Σύμφωνα με το STAR, αν οι εν λόγω προορισμοί δεν πάρουν «ανάσα» αναμένονται νέα μέτρα τα οποία θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Ανάμεσα σε αυτά ενδέχεται να είναι:

  • περιορισμός του ωραρίου τις νυχτερινές ώρες
  • διακοπή της μουσικής στην εστίαση και τα beach bar
  • μικρότερος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι
  • λειτουργία των καταστημάτων ψυχαγωγίας μόνο σε υπαίθριους χώρους

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Κορονοϊός Μύκονος: Τα κρούσματα στα «πορτοκαλί» συγκεκριμένα νησιά

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, υπάρχει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών για τα συγκεκριμένα νησιά.

-Ηράκλειο: 105,71%

-Ρέθυμνο: 73,57%

-Μύκονος: 41,43%

-Πάρος: 15,71%

-Σαντορίνη: 13,14%

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα