Κορονοϊός νοσοκομεία: Αύξηση 30% στη νοσηλεία στα νοσοκομεία της χώρας τις τελευταίες μέρες

by i-diakopes.gr

Κορονοϊός νοσοκομεία: Πότε αναμένεται από τους ειδικούς η έξαρση των κρουσμάτων

Κορονοϊός νοσοκομεία: Χθες ανακοινώθηκαν 1.490 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Από αυτά, τα 1.463 ήατν εγχώρια και μάλιστα 390 βρέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής. Ανίστοιχα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκςη εντοπίστηκαν 413 κρούσματα. Το χειρότερο στατιστικό είναι δυστυχώς οι νέοι ημερήσιοι θάνατοι οι οποίοι ανήλθαν στους 41, αριθμό ρεκόρ. Παράλληλα αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι τώρα είναι 239.

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς λοιμοξιολόγους, δεν είναι μόνο οι συνεχώς αυξανόμενοι θάνατοι, αλλά και το πόσοι είναι οι άνθρωποι που χρειάζονται καθημερινά νοσηλεία. Με λίγα λόγια το σύστημα υγείας πιέζεται καθώς αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται να καταλάβουν κρεβάτια στα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την περασμένη Πέμπτη, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 30% στις κατειλημμένες κλίνες των νοσοκομείων λόγω κορονοϊού.

Το προηγούμενο 24ωρο στις ΜΕΘ βρίσκονταν 280 ασθενείς, εκ των οποίων οι 265 διασωληνωμένοι. Από αυτούς οι 101 βρίσκονταν στην Αττική και οι 109 στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κορονοϊός νοσοκομεία: Αύξηση 30% στις κατειλημμένες κλίνες

Εξετάζεται από την κυβέρνηση η τακτική lockdown ακορντεόν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία από κορονοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τακτική της κυβέρνησης θα είναι αυτή του «ακορντεόν». Δηλαδή θα γίνεται επιβολή και άρση καραντίνας κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο να γίνει. Έως ότου να καλυτερεύσει η κατάσταση στη δημόσια υγεία. Σημαντικός παράγοντας στο πότε θα τελειώσει οριστικά η καραντίνα, είναι φυσικά και το εμβόλιο. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κοντά στα Χριστούγεννα θα υπάρχουν διαθέσιμα τα πρώτα εμβόλια.

Η πρόταση του καθηγητού Σαρηγιάννη προς την κυβένρηση είναι να υπάρχουν εναλασσόμενα lockdown για να μπορεί να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Εξετάζεται λοιπόν, σχέδιο με 21 ημέρες καραντίνα και 14 μέρες χαλάρωσης. Αυτό το σχέδιο υπολογίζεται να τεθεί σε ισχύ 3 με 4 ακόμη φορές έως τον Μάρτιο του 2021.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα