Κορονοϊός Παγώνη: «Μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600»

Κορονοϊός Παγώνη: Αναλυτικά τα λεγόμενά της για τα κρούσματα και το άνοιγμα της οικονομίας

Κορονοϊός Παγώνη: Την εκτίμηση ότι αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, τα κρούσματα θα φτάσουν στο αποκορύφωμα έκανε η κα. Παγώνη. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας-Πειραιά, ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα Τετάρτη με Πέμπτη, τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στα 2.600.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα. Γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί. Ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση».

Η ίδια τάχθηκε επίσης υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και των καταστημάτων την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου. Όπως ανέφερε «Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα».

Τέλος ανέφερε ότι πιθανότατα αυτό είναι το τελευταίο lockdown που θα ζήσουμε.

Κορονοϊός Παγώνη: Στα 2.600 τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα

Στο ίδιο μήκος κύματος με την κα. Παγώνη για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Δερμιτζάκης λέει ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά γιατί είναι όλα κλειστά

Ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν πηγαίνει καλά με τη διαχείριση της πανδημίας, ακριβώς επειδή είναι όλα κλειστά. Όπως είπε ο ίδιος «Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι. Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα».

Κορονοϊός Παγώνη: Στα 2.600 τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo