Κορονοϊός πρόστιμο: Στα 500 από τα 300 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις και μη τήρηση των μέτρων

Κορονοϊός πρόστιμο: Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός πριν λίγο

Κορονοϊός πρόστιμο: Αυξάνεται το ποσό του προστίμου για όσους δεν τηρούν τα μέτρα του lockdown. Πριν λίγη ώρα, από το βήμα της Βουλής ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε επίσης ότι η κάλυψη του ενοικίου κατά 80% για τους επαγγελματίες. Παίρνει παράταση για ένα μήνα ακόμα, δηλαδή και το Φεβρουάριο.

Επίσης, για δύο ακόμα μήνες θα καταβάλλονται τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί κατά 7.000 οι γιατροί στο σύστημα υγείας. Το σύστημα πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω με την προσθήκη 1.420 γιατρών και 2.250 νοσηλευτών.

Σήμερα, υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες από 1.295 κλίνες ΜΕΘ, από τις 557 που υπήρχαν πριν την πανδημία. Θα προστεθούν δε, 150 ακόμα από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τα κενά κρεβάτι είναι 424 σε ΜΕΘ αυτή τη στιγμή.

Κορονοϊός πρόστιμο: Αυξάνεται στα 500 από τα 300 ευρώ το πρόστιμο

Πέρα από την αύξηση του ποσού του προστίμου για τον κορονοϊό, δείτε τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για τα εμβόλια

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του εκτιμούμε ότι θα φτάσουν στη χώρα μας 4.600.000 δόσεις εμβολίων. Είναι, λοιπόν, εφικτό μέχρι τα τέλη Μαρτίου να εμβολιάσουμε κοντά στα δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Ο εθνικός στόχος στις αρχές του καλοκαιριού ο πληθυσμός μας να είναι ασφαλής είναι ένας στόχος εφικτός».

Όσο για τα εμβόλια που έχει εξασσφαλίσει η Ελλάδα, ανέφερε ότι είναι περισσότερα από 15 εκατομμύρια. «Αγοράσαμε το διπλάσιο αριθμό εμβολίων από ό,τι δυνητικά θα χρειαστούμε όση ως χώρα. Αν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε 8 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα μας περισσέψουν παραπάνω από επτά εκατομμύρια εμβόλια. Κάναμε ακριβώς το ίδιο, το οποίο έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα