Κορονοϊός πτήσεις: Ποια είναι τα δεδομένα για τις πτήσεις έως και τις 25 Οκτωβρίου

Κορονοϊός πτήσεις : Αυτές είναι οι ταξιδιωτικές οδηγίες που θα ισχύσουν έως και τις 25 Οκτωβρίου

Κορονοϊός πτήσεις: Τα δεδομένα σχετικά με τις πτήσεις αλλάζουν διαρκώς εξαιτίας της πανδημίας. Ο κορονοϊός αναγκάζει τις χώρες να κλείνουν ή ανοίγουν τα σύνορά τους και όλο και περισσότεροι περιορισμοί τίθενται στις ιδιαίτερα φορτισμένες από τον κορονοϊό περιοχές. Αυτή τη στιγμή υφίστανται συγκεκριμένες ταξιδιωτικές οδηγίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Εκτός απροόπτου, το καθεστώς στις πτήσεις θα παραμείνει ως έχει έως και τα μεσάνυχτα της 25ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το καθεστώς που είναι ήδη σε ισχύ, αφορά στην αναστολή τιων πτήσεων από Τουρκία και Καταλονία. Αντίστοιχα, παρατείνεται η ταξιδιωτική οδηγία για την Ρωσία, ενώ αναφορικά με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος.

Κορονοϊός πτήσεις: Ποια είναι τα δεδομένα έως και τις 25 Οκτωβρίου
Κορονοϊός πτήσεις: Ποια είναι τα δεδομένα έως και τις 25 Οκτωβρίου

Αναλυτικά τι προβλέπεται στις πτήσεις για τις μη Ευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ λόγω κορονοϊού

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρατείνεται η notam που προστάζει πως όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τις κάτωθι χώρες (11 στο σύνολο), θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Οι χώρες είναι οι εξής: Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τσεχία, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλα, επεκτείνεται έως τις 25 Οκτωβρίου η αεροπορική οδηγία που απαγορεύει την είσοδο σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Από την εν λόγω notam, εξαιρούνται 11 χώρες στο σύνολό τους και είναι οι εξής: Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Ταϋλάνδη, Νότια Κορέα, Γεωργία, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι πολίτες των άνωθι χωρών θα υποβάλλονται ωστόσο σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα μας.

Όσον αφορά στο Ισραήλ, προβλέπεται πως οι Ισραηλινοί πολίτες που ταξιδεύουν προς Ελλάδα θα εισέρχονται στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού με τη μέθοδο PCR, στο οποίο θα έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν την πτήση τους.

Τέλος, οι Ισραηλινοί πολίτες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ. Την ίδια ώρα εξακολουθεί να υφίσταται όριο εισόδου των 5.000 ταξιδιωτών από το Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν