Κορονοϊός σχολεία: Αυτά είναι τα δύο επικρατέστερα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη

by Newsroom i-diakopes.gr
Κορονοϊός σχολεία: Αυτά είναι τα δύο επικρατέστερα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη

Κορονοϊός σχολεία: Οι αποφάσεις για το πως θα ανοίξουν τελικά

Κορονοϊός σχολεία: Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και οι εκκλήσεις των ειδικών για τη χρήση μάσκας, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό και θέτουν νέα δεδομένα στο τραπέζι. Συνεργάτες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, επισημαίνουν ότι τον τελικό λόγο θα έχουν οι ειδικοί επιστήμονες. Αυτοί θα δώσουν το “πράσινο φως” για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία.

Κορονοϊός σχολεία: Αυτά είναι τα δύο επικρατέστερα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη

“Το υπουργείο είναι έτοιμο να λάβει όσα μέτρα χρειαστούν” σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τα δύο σενάρια για το τι θα ισχύσει στα σχολεία λόγω κορονοϊού

Δύο είναι οι επικρατέστερες εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων. Και οι δύο προϋποθέτουν μέτρα όπως αποστάσεις στα θρανία και ανισηπτικά. Επίσης εκ περιτροπής μάθημα, ακόμη και υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός της αίθουσας από μαθητές και εκπαιδευτικούς. “Αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν (τη μάσκα) στο σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα” είπε η κ. Ζαχαράκη σημειώνοντας ότι τα σχολεία εφαρμόζουν υγειονομικούς κανόνες παράλληλα με το παιδαγωγικό μέρος.

  • Σενάριο νο1 είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα. Το ερώτημα είναι, όμως, πώς θα τηρηθούν οι αποστάσεις, ακόμη κι αν εφαρμοστούν σχολαστικά όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας.
  • Σενάριο νο2 είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία. Δηλαδή, μαθήματα μέρα παρά μέρα σε τμήματα έως 15 μαθητών. Στην περίπτωση αυτή θα εφαρμοστεί το γνωστό και από την προηγούμενη περίοδο σύστημα: Οι μισοί μαθητές μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα.

“Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από τη αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί” είπε η κ. Ζαχαράκη, υπενθυμίζοντας ότι περί το 1,1 εκατ. μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο για την τηλεκπαίδευση.

Στο τραπέζι είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και τη νέα σχολική χρονιά η σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλίας μέσω διαδικτύου που εφαρμόστηκε το πρηγούμενο διάστημα και έχει ήδη εξελιχθεί ως προς τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής πλατφόρμας μέσω της οποίας έγιναν τα μαθήματα.

Προτεινόμενα