Κορονοϊός σχολεία: Από ποια ηλικία θα πρέπει να φοράνε μάσκα – Ποιο είναι το σχέδιο αν βρεθέι κρούσμα σε σχολείο

by Αντώνης Βαλμάς

Κορονοϊός σχολεία: Τα δύο μεγάλα ερωτήματα

Κορονοϊός σχολεία: Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων έδωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο κεντρικό δελτίο του Star μίλησε η Νίκη Κεραμέως λύνοντας αρκετές απορίες για το τι θα ισχύσει στα σχολεία, που ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, ανέφερε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ωστόσο, είναι ακόμα υπό συζήτηση οι ηλικίες που οι μαθητές θα πρέπει να φορούν, καθώς εξετάζεται ακόμα για το αν πρέπει ή όχι να οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές να φορούν μάσκα. Αναλυτικά από τις 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας:

-Υποχρεωτική η μάσκα για εκπαιδευτικούς και μαθητές

– Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών

– Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων

– Αντισηπτικά και αναλώσιμα σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι

– Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα παρέχεται δωρεάν η μάσκα λόγω του κόστους έκανε λόγο για οικονομικές πλενόμενες υφασμάτινες μάσκες που δεν κοστίζουν…

Κορονοϊός σχολεία: Αυτό θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα

Παράλληλα, απάντησε και τι θα ισχύσει σε ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού σε κάποιο σχολείο λέγοντας: «Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί».

Τέλος, μίλησε και για τις απουσίες των μαθητών, οι οποίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

  1. Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
  2. Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
  3. Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Κλείνονοντας η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν