Κορονοϊός σουπερμάρκετ: Θα απαγορευτούν συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων από τα ράφια

Κορονοϊός σουπερμάρκετ: Δείτε ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες προϊόντων

Κορονοϊός σουπερμάρκετ: Οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας ζητούν για το διάστημα που διαρκεί η καραντίνα, να απαγορευτούν ορισμένες κατηγορίες προϊόντων. Πρόκειται για προϊόντα που αφορούν στην ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει ήδη θετικά αυτή την πρόταση.

Ύστερα από την επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πώληση διαρκών αγαθών σε σουπερμάρκετ, έχει ξεκινήσει διαβούλευση με φορείς του Υπουργείου πάνω στα αιτήματα των εμπορικών συλλόγων.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης η ΕΣΕΕ ζητά «να παρέμβει και με απόφασή του οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και σουπερμάρκετ να μην πωλούν άλλα προϊόντα. Πέρα από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown».

Κορονοϊός σουπερμάρκετ: Θα απαγορευτούν προϊόντα από τα ράφια

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε πως «η κατάργηση του θεσμού αυτού τόσο για τον Ε.Σ.Α όσο και για εμένα προσωπικά, αποτελεί μια κομβική παρέμβαση που θα καταργήσει οριστικά στρεβλώσεις που πλήττουν την αγορά και τους καταναλωτές. Είναι τώρα η ώρα για γενναίες αποφάσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία των πολύπαθων εμπορικών επιχειρήσεων. Και με δεδομένη την υποστήριξη που έχουμε λάβει από το σύνολο της εμπορικής κοινότητας της χώρας αλλά και καταναλωτικών οργανώσεων. Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση του υπουργού».

Στην επιστολή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, υπενθυμίζεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έχει ομόφωνα τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά λειτουργώντας εις βάρος των καταναλωτών και εν τέλη της οικονομίας».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα