Κορωνοϊός: Τα 10 πιο επικίνδυνα μέρη για να τον κολλήσεις – Αναλυτικά η λίστα

by Αντώνης Βαλμάς

Κορωνοϊός επικίνδυνα μέρη: Εκεί που κινδυνεύεις περισσότερο να κολλήσεις

Κορωνοϊός επικίνδυνα μέρη: Πάνω από τα μισά μάλιστα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο, έχουν καταγραφεί 4.657.693 μολύνσεις και 154.793 νεκροί, στη Βραζιλία 2.733.677 μολύνσεις και 94.104 νεκροί, ενώ στην Ινδία 1.750.723 κρούσματα και 37.364 θάνατοι.

Στη χώρα μας όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, η τελευταία επίσημη ενημέρωση κατέγραψε 77 νέα κρούσματα, διατηρώντας σε συναγερμό τις αρχές τόσο για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και τη διασπορά σε πολλές περιοχές στη χώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με το «χάρτη» των σημερινών κρουσμάτων, 12 από τα 77 είναι σχετιζόμενα με γάμο, είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τα βιβλία infographic του συγγραφέα David McCandless με στοιχεία από επίσημες πηγές υπάρχουν 10 μέρη που χαρακτηρίζονται ως τα πλέον επικίνδυνα «υψηλού ρίσκου» για μετάδοση του ιού

Κορωνοϊός επικίνδυνα μέρη: Τα 10 πιο πιθανά να κολλήσεις

Η λίστα με τα πιο επικίνδυνα μέρη του Κορωνοϊού

  1. Νυχτερινά κλαμπ
  2. Συναυλίες, θέατρα
  3. Πάρτυ σε εσωτερικό χώρο
  4. Μπαρ
  5. Αθλητική διοργάνωση
  6. Εκκλησίες
  7. Γάμοι και κηδείες
  8. Πάρκα αναψυχής
  9. Αγκαλιά ή χειραψία
  10. Μη χρήση μάσκας καθημερινά

Αντίθετα μέρη ή δραστηριότητες με «μέτριο ρίσκο» μόλυνσης από τον ιό είναι το γυμναστήριο. Ή το να παίξεις μπάσκετ, το αεροπλάνο, οι συγκοινωνίες και η επίσκεψη σε εστιατόριο.

Τέλος, «χαμηλού ρίσκου» δραστηριότητες θεωρούνται οι διακοπές σε σπίτι με άλλη οικογένεια. Επίσης το περπάτημα σε πολυσύχναστο σημείο πόλης, το σούπερ μάρκετ, η επίσκεψη στο γιατρό, η παραλία και το κάμπινγκ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα