Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Τελικά αίρεται η απαγόρευση take away – Διευκρινιστική εγκύκλιος

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Τελικά αίρεται η απαγόρευση take away – Διευκρινιστική εγκύκλιος

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Αλλαγή στα δεδομένα με παρέμβαση Τζιτζικώστα

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Στο πρόσφατο ΦΕΚ σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν από χθες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Απαγορευόταν το take away. Ωστόσο, εξαιτίας των πολλών αντιδράσεων από τους πολίτες, με παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τιζτζικώστα, αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα σε take away και drive through.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Ανάπτυξης που αναφέρει τα εξής: «Διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Τελικά αίρεται η απαγόρευση take away – Διευκρινιστική εγκύκλιος

Δείτε τι θα ισχύσει τελικά σχετικά με το take away στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες λόγω κορονοϊού

Σύμφωνα με την τελευταία αλλαγή λόγω της διευκρινιστικής εγκυκλίου, με την αποστολή sms στο 13033 δικαιολογείται η μετακίνηση πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, για την αγορά take away ή drive through. Διευκρινίζεται ότι δεν αποτελούν από μόνα τους λόγο για την μετακίνηση των πολιτών.

Επομένως, το take away και το drive through επιτρέπονται στο πλαίσιο των μετακινήσεων των πολιτών που δικαιολογούνται με την αποστολή sms ή τη συμπλήρωση εγγράφου εργασίας, ωστόσο, δεν αποτελούν από μόνα τους λόγο για μετακίνηση πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Προτεινόμενα