Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Σχεδιάζονται νέα αυστηρότερα μέτρα – Δείτε ποια είναι αυτά

by i-diakopes.gr

Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι εξαιρετικά ανησυχητική και κρίσιμη. Τα κρούσματα δεν δείχνουν να πέφτουν παρά το καθεστώς lockdown, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται νοσηλεία. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι απαραίτητες κλίνες ΜΕΘ. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάρει νέα μέτρα τα οποία μάλλον θα ανακοινωθούν το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα εξής:

Αύξηση της χρονικής διάρκειας της απαγόρευσης στις μετακινήσεις,

Πιθανή μείωση των ενεργών κωδικών στα SMS, ακόμη και κατά τις ελεύθερες ώρες,

Επαναξιολόγηση του επιπέδου των περιορισμών για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Διόλου απίθανο δεν είναι επίσης και το κλείσιμο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Αυτήν την στιγμή και οι 13 μεθοριακοί σταθμοί στη Βόρεια Ελλάδα είναι κλειστοί ενώ ανοιχτό παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα από όπου μπορούν να περνούν στη χώρα Ευρωπαίοι πολίτες αφού πρώτα προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Θα ανακοινωθούν νέα αυστηρότερα μέτρα

Το ιικό φορτίο στα λύματα της Βόρειας Ελλάδας είναι ανησυχητικό επίσης

Όπως μεταδίδεται, οι μετρήσεις αυτής της βδομάδας από το ΑΠΘ και την ΕΥΑΘ, έως και την περασμένη Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Βρίσκονται 1½ φορά πάνω από τις αντίστοιχες της προηγούμενης εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της οποίας η άνοδος που κατεγράφη έδειξε ότι το ιιικό φορτίο ήταν δυόμισι φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τις πρώτες ημέρες του μήνα. Άλλωστε ο πρωθυπουργός, δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή, κοινή επιστολή από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα και τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Στην επιστολή αυτή τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι «επειδή το επιδημιολογικό προφίλ της πόλης είναι επιβαρυμένο κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή μέτρων ολοκληρωτικού lockdown».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα