Κορωπί: Βεβαιώθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ σε εκκλησία για παραβίαση των μέτρων του κορονοϊού

by i-diakopes.gr

Κορωπί: Τι ανακοίνωσε σχετικά η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας

Κορωπί: Το πρόστιμο των 1.500 ευρώ βεβαιώθηκε σε εκκλησία στην περιοχή του Κορωπίου από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας, που γνωστοποίησε το γεγονός. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου «λίγοι άνθρωποι βρέθηκαν σε εκκλησία του Κορωπίου και συμμετείχαν στη λειτουργία». Εκ του αποτελέσματος, επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 1.500 ευρώ στο ναό, καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο στο νεωκόρο.

Οι αστυνομικές αρχές επενέβησαν μετά από καταγγελία ενός πολίτη αφού η Θεία Λειτουργία είχε ολοκληρωθεί. Στο εσωτερικό βρίσκονταν ο ιερέας και οι επίτροποι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μητρόπολη «ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζόμενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί».

Κορωπί: Πρόστιμο 1.500 ευρώ βεβαιώθηκε σε ναό για μη τήρηση μέτρων

Εκτός από το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ναό του Κορωπίου, έντονες είναι οι αντιδράσεις των ιερέων για το κλείσιμο των εκκλησιών τα Χριστούγεννα

Όπως ήδη αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον κ. Πέτσα, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο δύο μέρες. Αυτές θα είναι ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. Μάλιστα, μόνο 9 πιστοί θα επιτρέπονται στο εσωτερικό των ναών, ενώ 25 πιστοί στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από ιερείς όπως για παράδειγμα από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ, Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Δεν επιδιώκουμε καμία διαμάχη με την κυβέρνηση, σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και την αποχή των ειδικών. Δεν θέλω να λαϊκίσω και να μιλήσω για τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα στα οποία πηγαίνει ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί η Πολιτεία να απαγορεύει στους πιστούς να μεταβούν στις εκκλησίες τις Άγιες αυτές ημέρες».

Αντίστοιχη είναι η άποψη του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Νεκτάριου ο οποίος ανέφερε «Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Αν είναι δυνατόν να μην αγιασθούν τα νερά».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα