Κώστας Μπακογιάννης: Δώρο 30.000 ευρώ στο ΣΚΑΪ

by Τόνια Τζαφέρη
Κώστας Μπακογιάννης: Δώρο 30.000 ευρώ στο ΣΚΑΪ

Κώστας Μπακογιάννης: Θα πληρώσει τη μαγνητοσκόπηση και ο ΣΚΑΪ και θα εισπράξει τις διαφημίσεις

Κώστας Μπακογιάννης: Το ΔΣ της Τεχνόπολης παραχωρεί δωρεάν στον ΣΚΑΪ τηλεοπτικό προϊόν που θα κοστίσει πάνω από 30.000 ευρώ στον δήμο Αθηναίων

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του δήμου Αθηναίων να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Με ένα δώρο 30.000 ευρώ προς τον ΣΚΑΪ.

Όπως αποκαλύπτει η Ανοιχτή Πόλη, στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, το ΔΣ της Τεχνόπολης ενέκρινε. Μετά από εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου, δαπάνη 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την ανάθεση της κινηματογραφικής κάλυψης τριών συναυλιών διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών. Σε Αθήνα, Αίγινα και Ναύπλιο και τη δημιουργία βίντεο διάρκειας 90 λεπτών. Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Κώστας Μπακογιάννης: Δώρο 30.000 ευρώ στο ΣΚΑΪ

Το κινηματογραφημένο υλικό, όπως προβλέπεται από την «Προγραμματική Σύμβαση για την ενοποίηση. Τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας». Την οποία η Ανοιχτή Πόλη είχε καταψηφίσει, θα παραχωρηθεί δωρεάν στον τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ.

«Ο Δήμος δηλαδή, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, θα πληρώσει τη μαγνητοσκόπηση και ο ΣΚΑΪ θα την εκμεταλλευτεί και θα εισπράξει τις διαφημίσεις από την προβολή ενός τηλεοπτικού προϊόντος. Για την παραγωγή του οποίου δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη» τονίζει η Ανοιχτή Πόλη.

Οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη

«Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με ένα δώρο 30.000 τουλάχιστον προς το ΣΚΑΪ. Η δημοτική αρχή οφείλει να εξηγήσει στους δημότες ποια προνομιακή σχέση με το συγκεκριμένο κανάλι δικαιολογεί την επιλογή της. Για την Ανοιχτή Πόλη, η προώθηση προνομιακών σχέσεων με ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι η πρακτική. Που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την περιουσία των δημοτών» καταλήγει η δημοτική παράταξη.

Κώστας Μπακογιάννης: Δώρο 30.000 ευρώ στο ΣΚΑΪ

Προτεινόμενα