Κώστας Τζούμας: Ο άγνωστος νεαρός Γιαννιώτης που κατάφερε και πήρε 90 εκατομμύρια ευρώ από τους Κινέζους

Κώστας Τζούμας: Ο άγνωστος νεαρός Γιαννιώτης που κατάφερε και πήρε 90 εκατομμύρια ευρώ από τους Κινέζους

Κώστας Τζούμας: Ο νεαρός από τα Γιάννενα που πήρε 90 εκατομμύρια από τους Κινέζους.

Κώστας Τζούμας: Ένας εκατομμυριούχος ηπειρώτης, ο οποίος τα κατάφερε πουλώντας την «start up» του. Η εταιρεία του Ηπειρώτη Κώστα Τζούμα πουλήθηκε στην «Alilaba», την κινεζική κολοσσιαία πολυεθνική εταιρεία, που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Από το 4ο λύκειο στα Γιάννενα και έφτασε να κάνει την διδακτορική του διατριβή στη Δανία. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό ζούσε στο Βερολίνο και οι κόποι φάνηκαν σταδιακά να παίρνουν την καλύτερη δυνατή ανταμοιβή. Αυτή των 90.000.000€ από τον πρόεδρο της «Alibaba», Stefan Ewen.

Κώστας Τζούμας: Ο άγνωστος νεαρός Γιαννιώτης που κατάφερε και πήρε 90 εκατομμύρια ευρώ από τους Κινέζους

Η αληθινή ιστορία ενός ηπειρώτη, του Κώστα Τζούμα, που έγινε εκατομμυριούχος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Ιωαννίνων, απολαμβάνοντας τις χειμωνιάτικες εικόνες με το χιόνι και τα ζεστά καλοκαίρια. Ήδη από το Δημοτικό ακόμη ήταν άριστος μαθητής και θα έλεγε κανείς πως το μέλλον και η σπουδαία πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Στις Πανελλαδικές εξετάσεις πέρασε στην πρώτη του επιλογή, το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατεβαίνοντας στην Αθήνα, το 2002, εντυπωσίασε συμφοιτητές και καθηγητές με τις άριστες σπουδές του. Διάβαζε πολύ, απέφευγε να χάνει παραδόσεις και δεν άφηνε μαθήματα να μαζεύονται στις εξεταστικές.

Οι σπουδές του στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ολοκληρώθηκαν το 2007. Αμέσως μετά ταξίδεψε στο Άαλμποργκ της Δανίας για το διδακτορικό του, στο ομώνυμο πανεπιστήμιο. Επόμενος σταθμός της πορείας του, ήταν το Βερολίνο, εκεί από όπου σημαδεύτηκε η σπουδαία συνέχειά του. Στο Βερολίνο, στα πλαίσια του μεταδιδακτορικού του, εργάστηκε ως ερευνητής.

Σταδιακά το δαιμόνιο μυαλό του νεαρού Ηπειρώτη, γέννησε την ιδέα της Data Artisans. Πρόκειται για μια εταιρία “start up” που αξιοποιεί και επεξεργάζεται τεράστιο όγκο δεδομένων για μεγάλες επιχειρήσεις.  Με συνοδοιπόρο του, τον Stefan Ewen, κατάφερε να αναπτύξει το πρώτο του προϊόν, το Apache Flink. 

Κώστας Τζούμας: Ο άγνωστος νεαρός Γιαννιώτης που κατάφερε και πήρε 90 εκατομμύρια ευρώ από τους Κινέζους

Η τεράστια επιτυχία, του πλέον εκατομμυριούχου Ηπειρώτη, Κώστα Τζούμα, από τα Γιάννενα στο Βερολίνο της Γερμανίας.  

Η επιτυχία ήρθε γρήγορα! Εταιρίες κολοσσοί όπως η ING, το Netflix, το Uber και η Κινέζικη Alibaba, εμπιστεύθηκαν τον Κώστα Τζούμα και την πλατφόρμα του. Μάλιστα, η τελευταία ήταν αυτή που αποφάσισε να αγοράσει την Data Artisans του νεαρού Ηπειρώτη. Πληροφορίες τονίζουν, ότι η κινεζική πολυεθνική, προτίθεται να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου ο Τζούμας και η ομάδα των «πεφωτισμένων» του συνεργατών, να σχεδιάσουν ένα νέο λογισμικό που θα την οδηγήσει σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Μαζί με τον Στέφαν συνυπέγραψαν τη δήλωση, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας τους και λίγο αργότερα έγινε η συμφωνία των 90.000.000. Για την συμφωνία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Data Artisans ενώνει τις δυνάμεις της με την Alibaba. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν μια νέα πρωτοβουλία γύρω από τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα Big Data. Ας υπογραμμίσουμε τους λόγους για τους οποίους είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν την κίνηση. Ανοίγεται ένα συναρπαστικό μέλλον για εμάς, τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τον Apache Flink και την ευρύτερη κοινότητα ανοικτών πηγών Big Data»

«Μετά την ίδρυση της εταιρίας το 2014, είχαμε πάντα πίστη στο δυναμικό των τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε το Apache Flink, ως πλαίσιο ανοικτού κώδικα για αποδοτική και φιλική προς το χρήστη επεξεργασία δεδομένων σε τεράστια κλίμακα»

«Τον Ιανουάριο του 2019 η Flink είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κοινότητες στο Apache Software Foundation. Έχει εκπληκτική αποδοχή, όχι μόνο σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, αλλά και από πολλές βιομηχανίες σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές».

Κώστας Τζούμας: Ο άγνωστος νεαρός Γιαννιώτης που κατάφερε και πήρε 90 εκατομμύρια ευρώ από τους Κινέζους

Κώστας Τζούμας: Η Κινέζικη δέσμευση για τον Εκατομμυριούχο Γιαννιώτη.

Ο Κώστας και ο Στέφαν εξηγούν τα επόμενα βήματα τους, κάτω από την ομπρέλα των Κινέζων. Συγκ