Κώστας Τζούμας: Ο άγνωστος νεαρός Γιαννιώτης που κατάφερε και πήρε 90 εκατομμύρια ευρώ από τους Κινέζους

Κώστας Τζούμας: Ο νεαρός από τα Γιάννενα που πήρε 90 εκατομμύρια από τους Κινέζους.

Κώστας Τζούμας: Ένας εκατομμυριούχος ηπειρώτης, ο οποίος τα κατάφερε πουλώντας την «start up» του. Η εταιρεία του Ηπειρώτη Κώστα Τζούμα πουλήθηκε στην «Alilaba», την κινεζική κολοσσιαία πολυεθνική εταιρεία, που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Από το 4ο λύκειο στα Γιάννενα και έφτασε να κάνει την διδακτορική του διατριβή στη Δανία. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό ζούσε στο Βερολίνο και οι κόποι φάνηκαν σταδιακά να παίρνουν την καλύτερη δυνατή ανταμοιβή. Αυτή των 90.000.000€ από τον πρόεδρο της «Alibaba», Stefan Ewen.

Η αληθινή ιστορία ενός ηπειρώτη, του Κώστα Τζούμα, που έγινε εκατομμυριούχος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Ιωαννίνων, απολαμβάνοντας τις χειμωνιάτικες εικόνες με το χιόνι και τα ζεστά καλοκαίρια. Ήδη από το Δημοτικό ακόμη ήταν άριστος μαθητής και θα έλεγε κανείς πως το μέλλον και η σπουδαία πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Στις Πανελλαδικές εξετάσεις πέρασε στην πρώτη του επιλογή, το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατεβαίνοντας στην Αθήνα, το 2002, εντυπωσίασε συμφοιτητές και καθηγητές με τις άριστες σπουδές του. Διάβαζε πολύ, απέφευγε να χάνει παραδόσεις και δεν άφηνε μαθήματα να μαζεύονται στις εξεταστικές.

Οι σπουδές του στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ολοκληρώθηκαν το 2007. Αμέσως μετά ταξίδεψε στο Άαλμποργκ της Δανίας για το διδακτορικό του, στο ομώνυμο πανεπιστήμιο. Επόμενος σταθμός της πορείας του, ήταν το Βερολίνο, εκεί από όπου σημαδεύτηκε η σπουδαία συνέχειά του. Στο Βερολίνο, στα πλαίσια του μεταδιδακτορικού του, εργάστηκε ως ερευνητής.

Σταδιακά το δαιμόνιο μυαλό του νεαρού Ηπειρώτη, γέννησε την ιδέα της Data Artisans. Πρόκειται για μια εταιρία “start up” που αξιοποιεί και επεξεργάζεται τεράστιο όγκο δεδομένων για μεγάλες επιχειρήσεις.  Με συνοδοιπόρο του, τον Stefan Ewen, κατάφερε να αναπτύξει το πρώτο του προϊόν, το Apache Flink. 

Η τεράστια επιτυχία, του πλέον εκατομμυριούχου Ηπειρώτη, Κώστα Τζούμα, από τα Γιάννενα στο Βερολίνο της Γερμανίας.  

Η επιτυχία ήρθε γρήγορα! Εταιρίες κολοσσοί όπως η ING, το Netflix, το Uber και η Κινέζικη Alibaba, εμπιστεύθηκαν τον Κώστα Τζούμα και την πλατφόρμα του. Μάλιστα, η τελευταία ήταν αυτή που αποφάσισε να αγοράσει την Data Artisans του νεαρού Ηπειρώτη. Πληροφορίες τονίζουν, ότι η κινεζική πολυεθνική, προτίθεται να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου ο Τζούμας και η ομάδα των «πεφωτισμένων» του συνεργατών, να σχεδιάσουν ένα νέο λογισμικό που θα την οδηγήσει σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Μαζί με τον Στέφαν συνυπέγραψαν τη δήλωση, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας τους και λίγο αργότερα έγινε η συμφωνία των 90.000.000. Για την συμφωνία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Data Artisans ενώνει τις δυνάμεις της με την Alibaba. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν μια νέα πρωτοβουλία γύρω από τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα Big Data. Ας υπογραμμίσουμε τους λόγους για τους οποίους είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν την κίνηση. Ανοίγεται ένα συναρπαστικό μέλλον για εμάς, τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τον Apache Flink και την ευρύτερη κοινότητα ανοικτών πηγών Big Data»

«Μετά την ίδρυση της εταιρίας το 2014, είχαμε πάντα πίστη στο δυναμικό των τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε το Apache Flink, ως πλαίσιο ανοικτού κώδικα για αποδοτική και φιλική προς το χρήστη επεξεργασία δεδομένων σε τεράστια κλίμακα»

«Τον Ιανουάριο του 2019 η Flink είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κοινότητες στο Apache Software Foundation. Έχει εκπληκτική αποδοχή, όχι μόνο σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, αλλά και από πολλές βιομηχανίες σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές».

Κώστας Τζούμας: Η Κινέζικη δέσμευση για τον Εκατομμυριούχο Γιαννιώτη.

Ο Κώστας και ο Στέφαν εξηγούν τα επόμενα βήματα τους, κάτω από την ομπρέλα των Κινέζων. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες τους θα πρέπει να περιμένουν το καλύτερο. «Όταν πολλές τεχνολογίες και εταιρείες ανοιχτού κώδικα αποφασίζουν για μια λιγότερο «ανοιχτή» προσέγγιση, βλέπουμε με μεγάλη χαρά την Alibaba να δεσμεύεται στην «ανοικτή» πηγή και στην αποστολή μας. Είναι πρόθυμη να πάρει την τεχνολογική πρόοδο του Flink στο επόμενο επίπεδο»

«Η Alibaba, είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες της παραγωγής. Πλέον είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Apache Flink, και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την κοινότητα ανοιχτού κώδικα και την ομάδα Artisans Data. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει κάνει πολυάριθμες συμβολές στον κώδικα βάσης Flink και για αυτό την εμπιστευόμαστε»

«Οι πελάτες και οι συνεργάτες μας μπορούν να αναμένουν το ίδιο απαράμιλλο επίπεδο υπηρεσιών. Συμβολή και δέσμευση για ανοιχτό κώδικα, βαθιά τεχνολογική πρόοδο, καινοτομία και ομαλή συνέχιση των επιχειρηματικών προσφορών με τον ίδιο επαγγελματισμό και την ίδια ταχύτητα. Μαζί με την Alibaba, μπορούμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας και την τεχνολογία σε νέους ορίζοντες. Θα επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην ανοιχτή πηγή».

Κώστας Τζούμας: Τα 90 εκατομμύρια από τους Κινέζους και οι νέοι τομείς που ανοίγονται και το μεγάλο ευχαριστώ

«Μπορούμε να επεκταθούμε σε νέους τομείς που δεν είχαμε διερευνήσει στο παρελθόν. Θα διασφαλίσουμε, ότι το Flink θα γίνει ένα πιο πολύτιμο πλαίσιο επεξεργασίας δεδομένων για τη σύγχρονη επιχείρηση που βασίζεται σε δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο»

«Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Σας ευχαριστούμε για την κοινότητα Apache Flink, για τους υπεύθυνους και συνεργάτες, που διατηρούν μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα παγκόσμιας κλάσης, στους πελάτες μας και στους πρώτους υιοθετώντες. Τους ευχαριστούμε όλους που πιστεύουν στην τεχνολογία μας και σε ό, τι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της Data Artisans, που στέκεται σαν πραγματική οικογένεια. Το αληθινό Πολικό αστέρι μας έχει και θα κατασκευάζει πάντα καινοτόμες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα. Απώτερος σκοπός είναι να βελτιώσει τις ζωές προς το καλύτερο! Αυτό θα παραμένει πάντοτε αμετάβλητο, κάθε στιγμή που μεταβαίνουμε στο επόμενο κεφάλαιο μας».

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη